HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Erdoğan ve Abdullah Gül ilk kez açıktan mücadeleye girdiler'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki gerilim kamuoyu önünde cereyan etmeye başladı. Bu gerilimi köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "AK Parti’nin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana Erdoğan ile Gül’ün ters düştüğü konular çok oldu ama ilk kez açıktan bir mücadeleye girdiler" dedi. "Peki bu kez neden kılıçları çektiler?" sorusuna Selvi şöyle yanıt verdi: "Bu mücadelenin tek bir adı var. O da 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi."

'Erdoğan ve Abdullah Gül ilk kez açıktan mücadeleye girdiler'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen cumartesi günü Kastamonu'da AK Parti kongresinde yaptığı konuşmada, KHK eleştirisi nedeniyle isim vermeden Abdullah Gül hakkında çok sert ifadeler kullanmıştı. Erdoğan, Abdullah Gül ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı kastederek, "Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda affedersiniz Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz. Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızdan bir kısmı nasıl katıldı, nasıl katılıyor. Yazıklar olsun... Yazıklar olsun... Biz isim vermeyeceğiz ama bırakın bunu da söyleyelim" demişti.

ABDULLAH GÜL'DEN JET YANIT: DEVAM EDECEĞİM!

Abdullah Gül'ün ise yanıtı gecikmemişti. Gül açıklamasında, “Bir süredir basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden bazı milletvekilleri ve ilgili troller tarafından şahsıma karşı yapılan saygısızlık, hareket ve ahlak sınırlarını aşan saldırıların son açıklamamdan sonra giderek arttığına dikkat çekiyorum. Partimizin kuruluş ilkelerinden biri olan düşünce ve ifade özgürlüğüne inanan birisi olarak, gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim” dedi.

ERDOĞAN: BU BOZGUNCULUK MERAKI NEDİR?

Erdoğan dün de isim vermeden Abdullah Gül'e eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan, "Türkiye yanarken, İslam dünyası yanarken, insanlık inim inim inlerken sesleri solukları çıkmayan, en küçük bir aksiyonlarını görmediğimiz kişiler bir anda sahaya inmeye, konuşmaya başladılar. Hayırdır? Bir anda bu hız, bu heves nereden çıktı? Biz milletimizle olan muhabbetimizi derinleştirirken bu bozgunculuk merakı nedir? Bize yakışan, birlik olmaktır. Dayanışma içinde hareket etmektir" dedi. Abdullah Gül'ün bu sözlere ne yanıt vereceği ise merak konusu oldu.

Gerilimi köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Görünürde bu sorun 696 sayılı KHK konusunda patlak verdi ama asıl kırılma 16 Nisan referandumunda yaşandı. Anayasa değişikliği sürecinde Erdoğan ile Gül, iki buçuk saat süren bir görüşme yapmış, Gül parlamenter sistemi savunmuş, Erdoğan ise bundan çok rahatsız olmuştu. Erdoğan, '16 Nisan’da da bu kampanyaya katılanlar evet demedi' derken bunu kastediyordu" ifadelerini kullandı.

PEKİ BU KEZ NEDEN KILIÇLARI ÇEKTİLER?

"Peki bu kez neden kılıçları çektiler?" sorusuna yanıt veren Selvi, "Bu mücadelenin tek bir adı var. O da 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Son dönemlerde Gül için, 'Yüz bin imza ile Erdoğan’a karşı hayır blokunun ortak adayı olarak çıkmak istiyor' senaryosu konuşulmaya başlandı. Erdoğan her şeyin farkındaydı. O nedenle son çıkışıyla Gül ile AK Parti seçmeni arasına mesafe koydu. Bu tür durumlarda geri çekilmeyi tercih eden Gül ise bu kez geri adım atmadı. Erdoğan ile Gül arasındaki mücadele yeni sürece girdi" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler