HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen gencin yargılanmasına başlandı

Bursa'da, sosyal paylaşım sitesindeki adresinden dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen gencin yargılanmasına başlandı.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan genç, "Ben hakaret içeren hiçbir şey yazmadım. Başkalarının yazdığı yazıları paylaştım” diye konuştu.

16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapsi istenen 23 yaşındaki G.Ö. ilk kez hakim karşısına çıktı. 12 Mart'ta, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından dönemin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve polislere hakarette bulunduğu iddiasıyla hakkında iki ayrı dava açılan G.Ö. iddiaları yalanladı. O tarihte Gezi Parkı olayları sebebiyle kızgın olduğunu söyleyen G.Ö., "Olaylar sırasında Berkin Elvan'ın öldürülmesine çok üzülmüştüm. Bu sebeple Facebook'ta başkalarının yazdığı mesaj ve resimleri kendi adresimden paylaştım. Orada polis sahil kenarında oturan insanlara saldırdığı için böyle bir şey yaptım. Suçlamaları bu şekilde kabul ediyorum. Doğrudan hakaret kastım yoktur. Beraatimi, aksi takdirde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini istiyorum” dedi.

Mahkeme, duruşmayı, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat cevabının beklenmesine karar vererek erteledi.

Dava çakışında açıklama yapan G.Ö., Erdoğan'ın açtığı dava sebebiyle yargılandığını ifade ederek, "Taksim Gezi Parkı'nda Berkin Elvan'ın ölümünün ardından adımıza hakaret davaları açıldı. Sosyal medyadaki mevcut gönderileri, kendi sosyal sayfamda paylaştığım için bana da dava açıldı. Suçlamaları kabul etmiyor ve hakaret etmediğimi düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, benden ve benim gibi o gönderileri paylaşan birçok arkadaşımdan şikayetçi olmuş. Bu olaylar sebebiyle bizler de üzgünüz. Mahkemeye çıktım, fakat karşı taraftan davacı kişi ya da avukatlar yoktu. Bu sebepten dolayı dava ileri bir tarihe ertelendi” diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler