HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'a hakaretten tutuklanan piyanist Dengin Ceyhan'a tahliye kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklanan piyanist Dengin Ceyhan’ın tahliyesine karar verildi.

14 Şubat’taki sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklanan piyanist Dengin Ceylan, savcılığın itirazı üzerine tahliye edildi.

Ceyhan, sekiz günlük gözaltı sürecinin ardından tutuklanmıştı.

Genç piyanist, Gezi Parkı eylemleri sırasında piyano çalmış, Soma katliamında yaşamını yitiren işçilerin çocuklarına burs vermeyi amaçlayan ‘Piano for Soma’ etkinliğine katılmış, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraç edilen akademisyenlere de destek vermişti.

“MAHKEMENİN HAPİS YETKİSİ YOK, YARGISIZ İNFAZ”

Dengin Ceyhan'ın avukatı Sertaç Ekinci ise duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, işlendiği iddia edilen suçun 16 Temmuz 2016 tarihinden önce gerçekleştiğini, dolayısıyla en üst oranda ceza alması durumunda dahi hapis cezasının infazı mümkün olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zira 671 sayılı KHK'ya göre 1 Temmuz 2016 öncesinde işlenen suçlarda denetimli serbestlik süresi 2 yıl ve Dengin Ceyhan'a isnad edilen suçun, basın ve medya yoluyla gerçekleştirilmesi durumlarında olduğu gibi arttırılma koşulları mevcut değil. Dava sonucunda hapis cezası infazı ile karşı karşıya kalması da olası değil.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler