HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Erdoğan'a oy vermeyen imansızdır"

Kadir Mısırlıoğlu Recep Tayyip Erdoğan için oy isterken skandal bir yorumda bulundu.

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel'in sunduğu Deşifre programına konuk olan Kadir Mısıroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin skandal değerlendirmelerde bulundu. Rotahaber'in haberine göre Mısıroğlu, "Bir adam bu iddiaları kabul etse bile o Müslümansa bu islami kaideye göre gene Tayyip Bey'e oy vermeye mecburdur. İman bunu emreder islam bunu emreder hiç kurtuluşu yok. Çünkü bir tarafta küfür var küfür."sözleriyle Erdoğan'a oy vermenin imanın gereklerinden biri olduğunu söyledi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarındaki Bilal Erdoğan ve Halkbank ile ilgili tapelere isim vermeden göndermede bulunan Mısıroğlu, bunları bir an doğru kabul etsek bile Erdoğan'a oy vermeyi iman ve islamın emrettiğini savundu.

Mısıroğlu şunları şöyledi; "Tayyip bey için bunların bütün iddialarını doğru kabul ediyorum bir an için. Oğlu şöyle demiş Halkbank böyle olmuş hepsi doğru kabul. Elimi koyuyorum; Bir tarafta amelen bulunan bir iki kusurlu bir adam doğruysa bile, öbür tarafta evvela imanda kusurlu amelde ise sayısız kusurlu olan biri ve benim üçüncü tercihim yok. Ben müminsem müslümansam islamın kaidesi ehven-i şer tercih olur. İki şerrin iştimahında ehveni tercih olur. Bir adam bu iddiaları kabul etse bile o Müslümansa bu islami kaideye göre gene Tayyip Bey'e oy vermeye mecburdur. İman bunu emreder islam bunu emreder hiç kurtuluşu yok. Çünkü bir tarafta küfür var küfür."

KADİR MISIRLIOĞLU KİMDİR?

Türk tarih araştırmacısı, yazar, şair, hukukçu ve eski gazeteci. Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı mütevelli heyeti başkanı ve Sebil Yayınevi kurucusu ve sahibidir.

Mısıroğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. Şu anda Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı'nın da başkanıdır. Mısıroğlu bu vakıfta cumartesi günleri Cumartesi Sohbetleri adıyla konuşma yapmaktadır. Bu konuşmalarında hem takipçilerinden gelen tarih, siyaset, din, edebiyat ve gündemle ilgili birçok soruyu cevaplandırmakta ve tarihi konularda konuşmalar yapmaktadır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler