HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan bayram açıklamaları: ABD, Macron, Arakan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'da kıldığı bayram namazı sonrasında basın mensuplarına önemli açıklamalar yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Doğrusu ben tabii ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu Sayın Macron’dan öğrenmek lazım" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, korumalarına ABD'de yöneltilen suçlamayla ilgili olarak ise 'Skandaldır' ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca Arakan'daki insanlık trajedisine de dikkat çekti.

Erdoğan'dan bayram açıklamaları: ABD, Macron, Arakan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ARAKAN TRAJEDİSİ

"Terörle vermekte olduğumuz mücadele, bunlar maalesef bayramı bayram gibi karşılamamızı engelleyen gelişmeler olmuştur. Arakan olayı farklı bir felaket içeriyor. Şu an 20 bine varan insanların Bangladeş’e geçiyor olması, köyler yakılarak evlerini terk ediyor olması, Müslümanların öldürülmesi, bütün bunlar insanlığın gözleri önünde oluyor. Maalesef insanlık bunlara duyarsız. Tekrar milletimiz birliği ve beraberliği temennisiyle mesajımı noktalayayım."

MACRON'UN SÖZLERİNE CEVAP

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Point dergisine verdiği röportajda bir dünya lideri olmanın göründüğü kadar 'havalı' olmadığını söylemişti. Macron, buna örnek olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık sık görüşmesi gerekmesini göstermişti.

Erdoğan bu sözlere şöyle yanıt verdi: "Doğrusu ben tabii ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu Sayın Macron’dan öğrenmek lazım. Görüşme talebinde bulundukları takdirde ben görüşme talebini reddetmem. Dostları çoğaltmak isterim. Ben o dergiye verileni de bir olumsuzluk değil, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile görüşmenin bir artı değer olduğunu düşünüyorum."

ABD'DEKİ İDDİANAME 'SKANDAL'

ABD'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayındaki ziyareti sırasında Washington'da bulunan Türkiye büyükelçiliği konutunun önünde yaşanan kavgayla ilgili 15'i cumhurbaşkanlığı koruması, 19 kişi hakkında yargı sürecinin başlamasına karar verildi.

Erdoğan bu konuda şunları söyledi: "Bununla ilgili söylenecek tek şey zaten Dışişleri Bakanımız ABD Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdılar. Gerekli uyarıları yaptılar. Bu başlı başına bir skandaldır. BM Genel Kurulu’na gelen misafirleri ABD güvenlik ekiplerinin koruma sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk yerine getirilmiyorsa, orada bize karşı saldırıda bulunan terör örgütü PKK üyelerine karşı benim korumaların gereğini yapmayacak mı? Bunların hiçbiri bizi bağlamaz. Bundan sonraki seyahatlerimizde de fırsat bulursak bunları Sayın Trump ile de görüşeceğiz. Bunlar iyi gelişmeler değil. Hala FETÖ çetesinin koruma altında olduğu bir ülkedir Amerika. Bölücü terör örgütünü koruma noktasına düşmüştür Amerika. Ben Amerika’nın ne yapmak istediğini anlamış değilim."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler