HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Paris'Te ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile bir araya geldi. Çavuşoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump’la görüşeceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleştirilecek görüşmeye ilişkin “Görüşme talebi Trump’tan geldi” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’te “Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık” başlıklı dışişleri bakanları toplantısına katılmak için giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Tillerson ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında Reuters’ın son dakika haberi şeklinde geçtiği haberlerde Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump’la görüşeceğini dile getirdi. Çavuşoğlu bugün, Türkiye’nin ABD, Rusya ya da Suriye ile çatışmaya girmekten kaçındığını ama ülke güvenliği için gerekli adımların atılacağını ifade etmişti.

GÖRÜŞME TALEBİ TRUMP'TAN GELDİ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ne Oluyor?” programında Erdoğan-Trump görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleştirilecek görüşmelerin alt yapısının hazırlandığını belirterek “ Genelkurmay başkanları görüşür. Son kararı başkanlar verir. Ve görüşme talebi de Trump’tan geldi” diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler