HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan referandum kararı sonrası ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik-Tavşandere Metro İstasyonu Açılış Töreni'nde konuştu.

Pendik metrosunun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "'Ne yaptınız ki?' diyenlere dün sabah namazına doğru parlamento çok güzel bir cevap verdi" dedi.

"TÜRKİYE YENİ BİR SIÇRAMA NOKTASINA ULAŞACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamdolsun ne yaptınız ki diyenlere dün akşam sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi, ama gerçek cevabı inşallah beşer planında egemenlik milletindir. Şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bugün açılışını yaptığımız Kadıköy- Tavşantepe metro, Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar olan bölüm 2019 yılında tamamlanacak. Sabiha Gökçen Havalimanı'mızın ikinci pistininin devreye girmesiyle, kapasite büyük gödeli uçaklarında inişine uygun hale gelerek 70 milyona ulaşacak. Teknopark İstanbul son dere başarılı hizmetler veriyor. Bugün açılışını yaptığımız bu hatla birlikte İstanbul'daki raylı sistem uznluğu 150 kilometreye ulaşmış olacak. İstanbul genelinde hala yapımı devam eden raylı sistemlerin uzunluğu 194 kilometreyi buluyor. Çok yakında bu uzunluk iki katına çıkacak. 260 kilometrelik raylı sistemi İstanbul'a kazandırmayı hedefliyoruz. Birileri hala ne yaptınız ki diyor, hamd olsun.

ŞİMDİ MİLLETİM GERÇEK VE NİHAİ KARARI VERECEKTİR

Şimdi milletim inşallah gerçek ve nihai kararı verecektir. Ve bu nihai kararla berabele Türkiye sıçrama noktasına gelecektir. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Tüm bu yatırımlar bittiğinde İstanbul'daki tüm ulaşım raylı sistemler üzerinden gerçekleşecektir. Her zaman söylediğim gibi İstanbul'a hizmet etmek bir aşkişidir, bir sevda işidir. Bu şehri ve bu şehrin insanlarını yürekten sevmiyorsanız İstanbul'a verecek bir şey yoktur."

19 DURAĞA ÇIKIYOR

4.4 kilometre uzunluğundaki metro hattıyla beraber, Pendik’ten Kadıköy’e ulaşımın süresinin 35 dakika olması planlanıyor. Toplamda 16 durağa sahip olan Kartal-Kadıköy metro hattı böylece 19 durağa çıkmış olacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler