HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan’ı eleştiren üç belediye işçisi işten atıldı: Kimse yediği kaba işemeyecek

Bolu belediyesinde çalışan üç işçi, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’yi eleştiren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle işten atıldı.

Bolu belediyesinde çalışan üç işçi, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’yi eleştiren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle işten atıldı.

Bolu’da ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında 17 çalışan belediyeden ihraç edilmiş, beş kişi ise kanun hükmünde kararnameyle (KHK) işe iade edilmişti.

Bu beş kişiden Battal Y., İbrahim K. ve Fikri E., sosyal medya hesaplarında Erdoğan ve hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Tweets by mynet

‘Kimsenin böyle bir şansı yok’

AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, çalışanların küfrettiğini savunarak, “Hem AK Partili belediye çalışacaksın, hem de başbakan ve cumhurbaşkanına küfür edeceksin. Kimsenin böyle bir şansı yok. Kişiler siyaset yapacaklarsa bunun yolu da belli. Gidecekler siyasi partilerde yapacaklar. İşten çıkarılan bu kişiler bir daha kesinlikle geri dönemezler”diye konuştu.

‘Bazı arkadaşlar lüzumsuz şeyler yapıyorlar’

Kimsenin siyasi düşüncesi ile ilgilenmediğini savunan Yılmaz, “Benim için önemli olan nasıl düşündüğü değil, nasıl iş yaptığıdır. Başka bir belediye olsaydı böyle davranmayabilirdi. Türkiye’de örnekleri çok fazla. Ama benim bu davranışıma karşılık bazı arkadaşlar Ak Partili bir belediyede çalışırken sosyal medya hesapları üzerinden lüzumsuz şeyler yapıyorlar. Kimse ekmek yediği kaba işemeyecek” dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler