HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın sözleri şaşkınlık yarattı! Peki ne demek istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Rusya'ya hareket etmeden önce yaptığı açıklama büyük şaşkınlık yaratmıştı. İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanı adayı olmasıyla ilgili soruya Erdoğan, “Ben de sizler gibi yeni öğrenmiş bulunuyorum” demişti. Herkes bu sözlerin ne anlama geldiğini, Cumhurbaşkanının ne demek istediğini merak etmişti. Yanıt Fatih Altaylı'dan geldi.

Erdoğan'ın sözleri şaşkınlık yarattı! Peki ne demek istedi

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanlığına aday olmasıyla ilgili olarak “Ben de sizler gibi yeni öğrenmiş bulunuyorum” sözleriyle ne demek istediğini yazdı. "Her seyahat öncesi olduğu gibi havaalanında bir basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gazeteciler, TBMM Başkanlığı’na yeniden adaylığı uzun süredir konuşulan İsmail Kahraman’ın yeniden aday olmasıyla ilgili görüşünü sormuşlar" diyen Fatih Altaylı şöyle devam etti:

'SİYASET DIŞI DİLE' ÇEVİRİRSEK ŞU ANLAMA GELİYOR...

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok net biçimde, “Ben de sizler gibi yeni öğrenmiş bulunuyorum” diye yanıtlamış. Her milletvekilinin adaylık hakkı olduğunu da ilave ederek. Benim anladığım lisanda Cumhurbaşkanı’nın bu ifadesi oldukça net ve anlaşılır bir tavır. Ama bunu “siyaset dışı dile” çevirirsek şu anlama geliyor: “Bana mı sordu aday olurken ki kendisini destekleyeyim.” Bir mesaj bundan daha kibarca verilemezdi!


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler