HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın sözleri üzerine YÖK harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'de yaşanan mescit gerginliğine ilişkin sözleri üzerine YÖK harekete geçti.

Erdoğan'ın sözleri üzerine YÖK harekete geçti

ANKARA (ANKA) -YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın talimatıyla 3 kişilik bir komisyon kurularak ODTÜ'deki gerginliğin takip edileceği bildirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkililerinden alınan bilgiye göre, ODTÜ'de yaşanan olayların ardından, konunun yerinde incelenmesi için YÖK Genel Kurulu üyeleri görevlendirildi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın ODTÜ Rektörü Ahmet Acar'ı YÖK'e davet ederek olaylardan duyduğu rahatsızlığı bildirdiği öğrenildi.

Saraç ve Acar arasında gerçekleşen görüşmede, mescitin büyütülmesi ve bu tadilatın bir ay içinde bitirileceği konuşuldu.

Saraç-Acar görüşmesi gerçekleşirken, YÖK üyeleri saldırıya uğrayan öğrenciler ile ODTÜ'de görüştü. Öğrencilerin kurul üyelerine, yerleşkede başka ibadet alanlarının da bulunduğunu fakat çok büyük bir alana kurulu olan üniversitelerinin diğer mescitlerine gitmelerinin zor olduğunu, zaman kaybına ve hatta bazen derslerine yetişememelerine yol açtığını söyledikleri öğrenildi.

YÖK üyeleri incelemelerini tamamladıktan sonra, YÖK Başkanı Saraç'a bir rapor sundu. Saraç rapor üzerine, konuya ilişkin YÖK üyelerinden oluşan 3 kişilik bir komisyon kurulması talimatı verdi. Kurulacak komisyon, mescit tadilatının bitirilmesini ve öğrencilere şiddet uyguladığı iddia edilenlere açılacak soruşturmayı yakından takip edecek.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ODTÜ'de yaşanan mescit gerginliğine ilişkin, "Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bunun da takipçisi olacağız" demişti. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler