HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın tepki gösterdiği kaymakamın yeri değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gazisinin evraklarıyla ilgilenmediği için sert tepki gösterdiği Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit'in görev yeri değişti.

Erdoğan'ın tepki gösterdiği kaymakamın yeri değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarla yaptığı toplantıda '15 Temmuz gazisinin evraklarıyla ilgilenmediği' iddiasıyla kendisini isim vermeden eleştirdiği Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul Vali Yardımcısı Vekili olarak görevlendirildi.

A Haber'in haberine göre, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş ise Bahçelievler Kaymakamlığı'na vekaleten atandı. Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

O KAYMAKAM KİM?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Saray'da ağırladığı muhtarlara yaptığı konuşmada hedefinde bir kaymakam vardı.

'15 Temmuz gazisinin evraklarıyla ilgilenmediği' iddiasıyla kaymakama yüklenen Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dün gece yaşadığım bir hadiseyi anlatmak istiyorum. Bir telefon geldi. Ardından ben de gazimizi aradım. Gazimiz evraklarını gönderiyor ama evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. Tabii ilgili yerlere de durumu bildirdim. Şimdi de buradan sesleniyorum, ey kaymakam. Sen kendini ne sanıyorsun ya, sen orada kalıcı mısın ya. O gazi kendini niçin feda etti? Bu vatan için feda etti. Köprünün üzerine niçin yürüdü, bu millet için yürüdü. Sen eğer o makamda varsan o gazi için varsın. Haddini bilmediğin zaman sana haddini bildirirler. Nitekim İçişleri Bakanıma da söyledim, öyle zannediyorum ki gereği yapılacaktır".

MEHMET ALİ ÖZYİĞİT KİMDİR?

1967 yılında Ereğli'de doğan Mehmet Ali Özyiğit, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Kaymakam adaylığına Gümüşhane merkezde başlayan Özyiğit. teftiş ve refakat stajını bitirdikten sonra 1 yıl dil öğrenme ve idari yapıyı incelemek üzere İngiltere Exeter'de kaldı. Özyiğit yurda döndükten sonra Kırklareli-Demirköy, Denizli-Honaz Kaymakam Vekilliği yaptı.

Özyiğit, 1993 yılında Eskişehir-Beylikova'da asil Kaymakam olarak göreve başladıktan sonra 1994-1996 yılları arasında Şırnak-Silopi Kaymakamlığı, 1996-2000 yılları arasında Bayburt Vali Yardımcılığı, 2000-2005 yılları arasında Denizli-Acıpayam Kaymakamlığı, 2005-2008 yılları arasında Bilecik Bozüyük Kaymakamlığı, 2008-2013 yılları arasında da Antalya Kepez Kaymakamlığı yaptı.

2013 yılından bu yana Bahçelievler Kaymakamlığı görevini yürüten evli ve 5 çocuk babası Özyiğit, iyi derecede İngilizce biliyor.


En Çok Aranan Haberler