HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eren Bülbül'ün sitemi dergiye kapak adı oldu

Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan 6 öğrenci, ziyaret sırasında etkilendikleri devlet korumasındaki çocuklar için onların da katkısıyla dergi çıkardı - Dergiye, Trabzon'da geçen yıl PKK'lı teröristlerce şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün daha önce sosyal medyadan paylaştığı, "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" ifadesinden esinlenerek, "İyi ki Varsın Çocuk" adı verildi - Öğrencilerden Tekin: "Gerek koruma altındaki çocuklar gerekse sokakta yaşayan ve çevremizdeki çocuklara hayattayken bizler için ne kadar değerli olduklarını hissettirmeliyiz"

DİYARBAKIR (AA) - MEHMET SIDDIK KAYA - Diyarbakır'da bir grup öğrenci ve devlet korumasındaki çocuk, yine koruma altındaki çocuklar için çıkarttıkları dergiye, Trabzon'da geçen yıl PKK'lı teröristlerce şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ifadesinden esinlenerek, "İyi ki Varsın Çocuk" adını verdi.

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan öğrenciler devlet korumasına alınan çocukları ziyaret etti.

Onlara toplum için ne kadar değerli olduklarını göstermek isteyen öğrencilerden 6'sı öğretmenlerinin de desteğiyle dergi çıkarmaya karar verdi.

Öğrenciler, devlet korumasına alınan 47 çocuğun da katkısıyla, çocuk evleri ile siteleri için bilim, kültür ve değerler eğitimi dergisi hazırladı.

- "Anne" ve "baba" gibi ifadelere yer verilmiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda kalan çocuklara yönelik hazırlanan, onların eksikliğini hissedebileceği "anne" ve "baba" gibi ifadelerin yer almadığı şiirler ve öykülerin bulunduğu dergiye Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında geçen yıl PKK'lı teröristlerce şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün daha önce sosyal medyadan paylaştığı, "Biri de çıkıp demiyor ki; Eren iyi ki varsın" siteminden esinlenerek, "İyi ki Varsın Çocuk" adı verildi.

Diyarbakır'da devlet korumasında bulunan çocuklara dağıtılan ve her ay çıkarılması planlanan derginin ulusal hale getirilerek, Türkiye'de devlet koruması altındaki binlerce çocuğa ulaştırılması hedefleniyor.

- "Çocuklara hayattayken değerli olduklarını hissettirmeliyiz"

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Dilan Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de annesi, babası hayatta bulunmayan, ya da yanlarında olmayan çocukların gönlüne dokunmak için bu projede yer aldığını belirtti.

Amine Tekin, Türkiye'de anne, baba sevgisinden mahrum olan çok sayıda çocuk olduğunu dile getirerek, "Değerler eğitiminde aile kavramına yönelik konular var. Ancak aileden mahrum olan çocuklar da var. Onların olumsuz etkilenmemeleri adına dergi çıkarmak istedik. Eren Bülbül'ün son mesajı da bize ilham kaynağı oldu." dedi.

Dergide "En güzel yetim Peygamberimiz" sayfasını oluşturduklarını anlatan Tekin, "Gerek koruma altındaki çocuklar gerekse sokakta yaşayan ve çevremizdeki çocuklara hayattayken bizler için ne kadar değerli olduklarını hissettirmeliyiz." diye konuştu.

Neslihan Melikoğlu, dergiyi dağıtıkları zaman çocukların gözlerindeki mutluluğu görmenin her şeye değer olduğunu aktardı.

- "Hedef 14 bin çocuğa destek olmak"

Okulun tarih öğretmeni Ferda Salık, "İyi ki Varsın Çocuk" dergisinin koruma altındaki çocuklar ve sokakta yaşayan çocukların ihtiyaçlarına göre hazırlandığını belirtti.

Her çocuğun değerli olduğunu hissetmek istediğine işaret eden Salık, dergi için şehit Eren'in sitemini kendilerine rehber edindiklerini kaydetti.

Salık, "Eren orada bir sitemde bulunmuştu. Biz o sitemi çocukların değer görme isteğinin bir sembolü olarak gördüğümüz için dergimizin adı olarak belirledik. Hatta dergileri çocuklara dağıtırken, 'İyi ki varsın Ahmet', 'İyi ki varsın Ayşe' deyince çocukların ne kadar onur duyduğunu da gördük." ifadelerini kullandı.

Mevcut yayınların genelinde değerlerin anne ve baba kavramı üzerinde verildiğini dile getiren Salık, koruma altında bulunan çocukların da değerli olduklarını onlara hissettirmek istediklerini vurguladı.

"Türkiye'de devlet korumasında bulunan 14 bin çocuğa bu dergilerle destek olmak istiyoruz." ifadesini kullanan Salık, dergide koruma altındaki çocuklara, ufuklarını açmak için başarıya ulaşan kişilere de yer verdiklerini aktardı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler