HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ergenekon sanıklarına flaş çağrı

Mahkemeler, tututklulukta 5 yılını doldurmuş sanıkları tahliye taleplerini belirten dilekçelerini hazırlamaları için çağrıda bulundu.

Ergenekon sanıklarına flaş çağrı

Ergenekon Mahkemesi dahil terörle mücadele kanunu kapsamında görev yapan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı ile görevleri biten mahkemeler, tututklulukta 5 yılını doldurmuş sanıkları tahliye taleplerini belirten dilekçelerini hazırlamaları için çağrıda bulundu.

Bu durumda Ergenekon davasında 5 yıldan fazla süredir tutuklu bulunan Alparslan Arslan, Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş, Muzaffer Tekin, Fikret Emek, Ergün Poyraz, İsmail Yıldız, Veli Küçük, Mehmet Fikri Karadağ, Kemal Kerinçsiz, Sevgi Erenerol, Zekeriya Öztürk, Doğu Perinçek, HikmetÇiçek, Hasan Atilla Uğur, Durmuş Ali Özoğlu, Tuncay Özkan, Ataman Yıldırım, Levent Göktaş,İbrahim Şahin, Mustafa Dönmez, Levent Ersöz tahliye talebiyle dilekçe verebilecek.

Yeni düzenlemeyle birlikte kimler tahliye olacak?

TMK 10. Maddesiyle yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla birlikte 'terör suçları'nda da tutukluluk süresinin 5 yıla inmesi, uzun süredir tutuklu olan bir çok sanık için tahliye umudu doğurdu.

Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesiyle yetkili mahkemelerin kaldırılmasını öngören yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi, Ergenekon başta olmak üzere pek çok davada 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan sanıklar için tahliye umudu doğurdu.

TMK mahkemelerinin kaldırılmasıyla birlikte terör suçlarında da tutukluluk süresinin 5 yıla inmesi, halen devam eden Ergenekon, Zirve gibi davalarda halen tutuklu olan ve cezaları kesinleşmemiş sanıkların tahliyesinin önünü açtı. Tahliyesi beklenenler arasında gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Türk Ortodoks Patrikhanesi sözcüsü Sevgi Erenerol, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Doğu Perinçek, Emniyet eski özel hareket dairesi başkanı İbrahim Şahin gibi isimler de yer alıyor.

5 yılını dolduran tutuklu sanıkların bazıları şöyle:

Doğu Perinçek
Alparslan Arslan
Muzaffer Tekin
Veli Küçük
Hikmet Çiçek
Sevgi Erenerol
Ergun Poyraz
Oktay Yıldırım
Tuncay Özkan
Mehmet Demirtaş
Fikri Karadağ
Fikret Emek
Zekeriya Öztürk
Kemal Kerinçsiz
Semih Tufan Gülaltay

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler