HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ergenekon'da kimlerin sanık olacağını FBI, FETÖ imanından öğrenmiş

FBI'ın, 2007'de FETÖ'nün imamı Kozanlı Ömer lakaplı Hilmi Özdil'i sorguladığı, bu sözde imamın üzerinden Ergenekon ve 28 Şubat davasında sanık olacak isimlerin listesinin çıktığı öğrenildi.

Ergenekon'da kimlerin sanık olacağını FBI, FETÖ imanından öğrenmiş

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın resmi belgelerini yok ettikleri ididasıyla 18 kişi hakkında açılan davanın iddianamesindeki bir belge çarpıcı bir gerçeği günyüzüne çıkardı. O belgeye göre, Ergenekon ve 28 Şubat davalarında sanık olacak bazı kişilerin isimleri, FETÖ'nün imamı Kozanlı Ömer lakaplı Hilmi Özdil'in üzerinde bulundu.

NTV'nin haberine göre, Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri, 2007 yılında Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nca sorgulandı.

"ERGENEKON VE 28 ŞUBAT SORUŞTURMALARININ SANIK İSİMLERİ VARDI"

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, "Türkiye'ye gönderilen belgeler, FETÖ üyelerince yok edildi. Çünkü o notlarda henüz başlamamış Ergenekon ve 28 Şubat soruşturmalarının sanık isimleri vardı" denildi.

İddianameye göre, FETÖ’nün sözde imamlarından Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil ve istihbarat sorumlusu Murat Karabulut'un 2007'de New York'ta havalimanında FBI yetkililerince sorgulandı. Yapılan aramada zanlıların üzerinden çıkan notlar, Ergenekon ve 28 Şubat soruşturmalarına dair dikkat çekici noktaları ortaya koydu.

"STRATEJİK HAREKATIN BİR PARÇASI"

İddianamede "Ergenekon davası soruşturma süreci dahi başlamamışken, Özdil'in 18 Nisan 2007'de ele geçirilen notları arasında davalarda yargılanacakların isimlerinin yer aldığı notların yer almasının, davanın önceden planlanıp kurgulandığını, Fethullah Gülen ve örgüt yöneticilerinin emri ile çok amaçlı planlanıp uygulanan stratejik harekatın bir parçası olduğunu, talimatın yurtdışından canlı kurye ile geldiğini ispatlamıştır" ifadelerine yer verildi.

İddianameye göre, FBI irtibat görevlileri, 5 Kasım 2007'de, Amerika'da sorgulanan Özdil ve Karabulut ile ilgili 14 sayfa belgeyi, zanlılardan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Ufuk Gürsoy Yavuz'a elden teslim etti.

"RAMAZAN AKYÜREK'İN BİLGİSİ DAHİLİNDE İMHA EDİLDİ"

Ancak bu şekilde örgütün eline geçen belgeler, eski İstihbarat Daire Başkanı ve FETÖ tutuklusu Ramazan Akyürek'in bilgisi dahilinde imha edildi.

Akyürek'in de yer aldığı 18 eski istihbarat görevlisi hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler