HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ergenekon'da Peker için tutuklama talebi

Birinci Ergenekon Davası'nda duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, başka suçtan hükümlü davanın tutuksuz sanığı Sedat Peker'in tutuklanmasını talep etti.

İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi'nde görülen Birinci Ergenekon Davası'nda duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerine ilişkin görüşünü açıkladı. Savcı Pekgüzel, davanın tutuksuz sanığı Sedat Peker'in tutuklanmasını talep etti.

Savcı Pekgüzel mütalaasında sanık Peker'in Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak suçunu işlediğine dair somut olguların bulunduğunu, sanığın delilleri karartma ve değiştirme yönünden çalışma yaptığı konusunda kuvvetli şüphenin bulunduğunu belirtti. Savcı mütalaasında ayrıca İstanbul CMK. 250 maddesi ile yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılarak, "Gizli Tanık Poyraz'ın ifadesinde geçen cinayetlere ilişkin yürütülen bir soruşturma bulunup bulunmadığını varsa soruşturma evrakının mahkemeye bildirilmesini istedi.

HAZİRAN AYINDA TAHLİYE OLMASI BEKLENİYORDU

Sanık Peker, yargılandığı Kelebek operasyonu Davası'nda "Organize suç örgütü lideri olmak", "hürriyeti tahdit" ve "yağmaya eksik teşebbüs" suçlarından 14,5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. 7 yıldır cezaevinde olan sanık Peker'in, önümüzdeki Haziran ayından tahliye olması bekleniyordu.

GİZLİ TANIK POYRAZ PEKER İLE İLGİLİ İDDİALARDA BULUNMUŞTU

Bu hafta duruşmalarda dinlenen Gizli Tanık Poyraz, Sanık Peker ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuştu. Gizli tanık Poyraz, davanın sanığı Sedat Peker ile tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük arasında yakın bağlantıları olduğunu anlatmıştı. Peker'in başı sıkıştığında ve polis tarafından arandığında sık sık Veli Küçük'ün yanına gittiğini iddia etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler