HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erken emeklilikte son durum ne oldu?

Erken emeklilikte son durum merak konusu. Erken emeklilik hayalleri kuran vatandaşlar bu konuda atılacak adımları beklemeye devam ediyor. İşte konu hakkında son gelişmeler...

Erken emeklilikte son durum ne oldu?

Erken emeklilik için bekleyen milyonlarca kişiye kötü haber Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Bağlı’dan geldi. Erken emeklilik konusu günlerdir gündemde olan ve açıklama beklenen bir konuydu. Geçtiğimiz günlere kadar erken emeklilik konusunda herhangi bir mevki tarafından bir açıklama yapılmamıştı. Nihayet Mehmet Bağlı konuya açıklık getirecek olan açıklamayı yaptı. Fakat yapılan açıklama erken emeklilik bekleyen kişileri pek de sevindirmedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Bağlı 7 milyon kişinin emekli olmak için yaş kriterini beklediğini açıkladı. Başkan Bağlı emeklilik için yaşını bekleyenlere eski mevzuata göre emeklilik verilmesi halinde toplam 400 milyar Türk Lirası ek masraf çıkacağını belirtti. Bağlı konuşmasının devamında “Yok arkadaşlar, vicdanen de bu mümkün değil. 37 yaşında insanları emekli ettiler. 2006-2008 reformları yapılmasaydı yıllık sosyal güvenlik açığı 100 milyar lira olacaktı. Şimdi 11 milyar lira civarında” ifadelerinde bulundu.

Başkan Mehmet Bağlı BAĞ-KUR ve SSK borcu olan vatandaşlar için müjdeli bir haber verdi. Bağlı bu konuyla ilgili konuşmasında "Son başvuru tarihi 31 Ekim. Gelin son günü beklemeden başvurun. Özellikle peşin ödemelerde büyük avantaj sağlıyor; borcun anaparası üzerine enflasyonun yarısı kadar ilave ediliyor. Bugüne kadar 400 bin işveren 12 milyar liralık SSK prim borcunu; 160 bin esnaf da 800 milyon liralık BAĞ-KUR prim borcunu yapılandırmak için başvurdu" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumunun Ziraat Bankası ile yaptığı anlaşma SSK ve BAĞ-KUR ‘a borcu olanlar için sevindirici bir gelişme oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ziraat Bankası borcu olan vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan bir hizmet sundu. BAĞ-KUR veya SSK borcu olan vatandaşlar çok düşük faiz ile Ziraat Bankasından kredi çekebilecekler. Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak olan “Emekli Olabilecek” yazısı ile tüm Ziraat Bankalarına başvuruda bulunabilirsiniz.

Mevcut Sosyal Güvenlik Kurumu bilgilerinize ulaşmak için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlete giriş yapmak için de e-Devlet şifresi almanız gerekiyor. E-Devlet şifresi PTT şube ve müdürlükleri tarafından verilmektedir. PTT şube veya müdürlüklerine gidip e-Devlet şifresi başvurusunda bulunmak istiyorsanız bizzat gitmeniz gerekmektedir. Bizzat T.C. kimlik numarası olan kimlik kartı ile bizzat başvurduktan hemen sonra e-Devlet şifresini alabilirsiniz. E-Devlet şifresini alırken PTT’nin talep ettiği 2 Türk Lirasını ödemeniz gerekmektedir. Aldığınız e-Devlet şifresi ile e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sayfaya ilk girişte sizden bir takım bilgiler talep edecekler, bunun teyidine dikkat ediniz. Bilgilerinizi doğru doldurunuz. Artık e-Devlet sistemine giriş yapmış bulunmaktasınız. E-Devlet internet sayfasının giriş yapmış bulunmaktasınız. Hemen e-Devlet internet sayfasında bulunan e-Hizmetler bağlantısına tıklayınız. Bağlantıya tıkladıktan sonra birçok hizmeti listeli halde görebilirsiniz. Bu listeden de Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altından tüm hizmetlere ulaşabilirsiniz. Sizin durumunuz için gerekli olan başlığa tıklayınız. E-Devlet size gerekli adımlar sunarak sorgulama sayfasına yönlendirecektir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler