HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ermenek'te ölen 18 madencinin ailelerine evlerin tapuları dağıtılacak

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde geçen yıl 28 Ekim günü su basan kömür ocağında yaşamını yitiren 18 madencinin ailesine verilecek evlerin tapuları yarın dağıtılacak.

Ermenek'te ölen 18 madencinin ailelerine evlerin tapuları dağıtılacak

Ermenek'in Pamuklu Köyü'nde, Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını, eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facianın ardından başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cansız bedenleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı. Facianın ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, ölen madencilerin ailelerine ev alacaklarını açıkladı. TOBB tarafından madenciler için alınan 17'si Ermenek'te, 1'i de Zonguldak'ta olmak üzere alınan 18 evin tapusu yarın Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle ailelere teslim edilecek. Tapu dağıtım törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılması bekleniyor.

Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, ölen madencilerin ailesine TOBB tarafından yeni yapılmış sıfır konut alındığını belirtti. Güngör, "17 madenci ailesine Ermenek'ten, 1 madenci ailesine de Zonguldak'tan ailelerin istedikleri yerden sıfır konut alındı. Biz ev konusunda aileleri özgür bıraktık ve kendi tercih ettikleri yerden satın aldık. Yarın sayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan'ın katılımıyla tapuları ailelere dağıtacağız" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler