HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ermenek'teki maden faciası davası

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili davanın üçüncü duruşmasına devam ediliyor.

Faciada hayatını kaybeden madencilerin yakınları, duruşmanın yapıldığı Ermenek Adliyesine geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı adliye binası önünde, müşteki yakınları ve tanıklar polis tarafından arandıktan sonra içeri alındı.

Yaşamını yitiren işçilerden Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar da kocasının doğumunu göremediği 5 aylık kızı Sare ve diğer kızı Hanife (10) ile Adliyeye geldi.

Fadime Haznedar, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi öldüğünde 5 aylık hamile olduğunu, şu anda 5 aylık olan kızı Sare'yi her duruşmaya getirdiğini söyledi.

Gücü yettiğince yetimlerini okutacağını ve çocuklarının babalarının hakkını arayacağını ifade eden Haznedar, "Sare babasını savunacak. Küçüklüğünden avukat yaptım onu. Büyütüp, okutup, savcı yapacağım onu. Diğer çocuklarım da okuyup savcı olacak. Babalarının haklarını savunacaklar. Babalarını haksız yere yediler. Benim kızım haksızlığa göz yummayacak" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler