HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esenyurt'ta gergin gece

Esenyurt'ta meydana gelen trafik kazasının olduğu yerde toplanan kalabalık, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Esenyurt'ta gergin gece

İSTANBUL, (DHA)- Polis ekipleri göstericilere TOMA, Akrep ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Grup, araya giren mahalle sakinlerinin polisi ikna etmesi üzerine dağıldı.

Esenyurt Talatpaşa Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde, dün akşam saat 17.00 sıralarında toplanan kalabalık bir grup, hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren Nahire Altan adlı kadının öldüğü yola set ve trafik ışıklarıkonulması için gösteri yaptı. Bu sırada, önce caddeye bağlanan ara sokakları kasalar ve ağaç parçalarıyla dolduran bir grup gösterici, daha sonra caddeyi tamamen trafiğe kapattı. Göstericiler, çöp konteynerleri ve kaldırım taşlarıyla yola barikat kurarak, bu barikatları ateşe verdi. Ardından da polis ekiplerine taş ve şişeler atıldı. Bir grup göstericinin de yol kenarında bulunan zabıta kulübesini ateşe verdiği görüldü. Polis ekipleri, dün saat 22.00 sıralarına kadar göstericilere müdahale etmedi. Göstericilerin yolu trafiğe açmaması üzerine, polis ekipleri göstericilerin üzerine TOMA'dan tazyikli su sıktı ve gaz bombasıyla müdahale etti.

MAHALLELİ POLİSE ENGEL OLDU

Müdahalenin ardından, eylemciler polis ekiplerine taş ve sopalar atarak karşılık verdi. Gerginliğin büyümesi üzerine, bir grup mahalleli polis amirleriyle görüştükten sonra, göstericilerin yanına giderek olayların yatışmasını sağladı. Olaylar saat 23.30 sıralarında son bulurken, belediye temizlik ekipleri de caddeye TOMA ve Akrep eşliğinde gelerek temizlik çalışması yaptı.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler