HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esenyurt'ta patlama!

Dün akşam saatlerinde Esenyurt'ta patlama sonucu ölen bir kişinin canlı bomba olduğundan şüpheleniliyor.

Esenyurt'ta patlama!

Esenyurt Doğan Araslı Caddesi yakınındaki ağaçlık bir alandan, dün saat 20.00 sıralarında patlama sesi duyuldu. Olay yerine sevk edilen bomba imha uzmanı ve polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, olay yerinde Onur K'nın (23) parçalanmış cesediyle karşılaşıldı.

Onur K'nın, üzerindeki bomba düzeneğinin patlaması sonucu öldüğü anlaşılırken, gencin ceset parçaları toplanarak Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Olay yerinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipleri delil arıyor. Ekipler, ağaç altlarından çimlik alanlara dek her yeri didik didik inceliyor. Ayrıca polis köpekleri de koklayarak olay yerinde insan dokusu arıyor. Patlamanın olduğu ağaçlık alanın çevresi güvenlik şeridiyle çevrildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da patlamaya ilişkin açıklamasında, "Canlı bomba değil. Üzerinde taşımış olduğu patlayıcının kendi kendine patlaması sonucu ölen bir örgüt mensubu" dedi.

BOMBA SEVK SIRASINDA PATLAMIŞ

İlk tespitlerde göre canlı bomba olduğu sanılan şüphelinin elindeki bombayı başka bir yere sevk etmek isterken bombanın yanlışlıkla elinde patladığı tahmin ediliyor. Patlamanın etkisiyle paramparça olan cesedi çevreye savrulan Onur K.’nın hangi örgüte üye olup olmadığı ve bombanın türü ile eylemin hedefinin belirlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Emniyet yetkilileri olayın tüm boyutuyla mercek altına alındığını ve şüphelinin terör örgütü PKK üyesi olma ihtimali üzerinde durduklarını ifade ettiler. Örgüt motifi ile ilgili tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, resmi bir açıklama için henüz erken olduğunu, ancak genel kanının örgüt hakkında ipucu verdiğine dikkat çektiler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler