HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski Erzurum, hayalet şehir oldu!

Erzurum'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında istimlak edilerek boşaltılan ve 2 yıldan bu yana yıkılmayı bekleyen eski evlerin bulunduğu semtler 'hayalet şehir' oldu.

Eski Erzurum, hayalet şehir oldu!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2 yıl önce istimlak edilen ve boşaltıldığı halde ödenek olmadığı için yıkılamayan 25 bin harabe ev, vatandaşı korkutuyor. Depremden ya da savaştan çıkmış görünümlü merkez Yakutiye ilçesinde bulunan eski şehirde Erzurum Kalesi, Çifte Minareler, Ulu Cami ve Üç Kümbetler'i buluşturacak tarihi proje, metruk binaların yıkılamaması yüzünden yarım kaldı. Duvarın yıkılması sonucu 2 çocuğun öldüğü eski evler, daha önce tecavüz ve cinayetlere de sahne oldu.

MADDE BAĞIMLILARININ MEKANI

Hasani Basri Mahallesi'nde yaşayan Esin Yeşiltepe, semtlerinin adeta hayalet şehire dönüştüğünü belirterek "Dışarı çıkmaya korkuyoruz. Boşaltılan evler madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş. Can güvenliğimiz tehdit altında. Bu evlerin bir an önce yıkılmasını istiyoruz" dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ekipler Amirliğinde görevli polisler, etrafında çok sayıda metruk bina bulunan Erzurum Kalesi çevresinde gün boyu nöbet tutuyor. Erzurum Kalesini eşi ve çocuğuyla gezmeye gelen Süleyman Çalayır, tarihi bir yapının etrafında metruk binaları görünce şaşırdığını belirterek "İyi ki polis var. Aksi halde birçok kişi güven vermediği için kaleyi görmeye bile gelmez. Özellikle akşam saatlerinde buradan geçmeye korkuyoruz. Metruk binalar bir an önce yıkılmalı" diye konuştu.

erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, eski şehirde 25 bin metruk bina bulunduğunu, eski evlerin yıkım ve enkazının kaldırılma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler