HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres için cenaze töreni düzenlendi.

Eski Türkiye Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu Türkiye'yi temsil etti.

İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres çok sayıda dünya liderinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa veriliyor. Törende konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Peres'i "büyük bir insan" olarak tanımladı.

93 yaşında ölen Şimon Peres için cenaze töreni Kudüs'te yapılıyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Peres'in cenaze törenine 20 ülkenin devlet başkanı ile 15 ülkenin dışişleri bakanının katıldığını duyurdu.

Kudüs'teki cenaze törenine ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İngiltere'den Prens Charles, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve ABD eski Başkanı Bill Clinton da katılıyor.

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreninde bir konuşma gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında törene katılan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a teşekkür etti.

Obama, Mahmud Abbas'ın cenaze törenine katılmasının geçmişte denenen ancak sonu gelmeyen barış için de bir ümit kaynağı olduğunu söyledi.

Peres için "Sevgili Dostum" ifadesini kullanan Obama, "Siyonist inancın merkezinde adalet ve umudun olduğunu gösterdi" dedi.

Şimon Peres'in bir grup insanın diğerlerini canavarlaştırdığını küçük yaşlarda gördüğünü vurgulayan Obama, "Bu burum, Şimon'u zorluklara hazırladı ve tehditlere karşı dikkatli bir hale getirdi. Ancak, bu durum onun kalbini katılaştırmadı" ifadelerini kullandı.

Şimon Peres'in İsrail'in kurulması için verdiği emeğe değinen Obama, katkılarının her zaman hissedildiğini aktardı.

urtdışından 3 bin konuğun katıldığı cenaze töreni için İsrail yoğun güvenlik önlemleri aldı. Törende güvenliği 7 bin güvenlik görevlisi sağladı.

Türk Dışişleri eski müsteşarı Türkiye'yi temsil etti

Medyada yer alan haberlere göre, törende Türkiye'yi ise BM Daimi Temsilciliği'ne atanan dışişleri eski müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil ediyor.

Sinirlioğlu İsrail ile Türkiye arasında Mavi Marmara gerginliğinin sona ermesi konusunda sergilediği çabaları ile tanınıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler