HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski vali istismarcı için 'Bunu Gerger'e gönderelim, orada onun hakkından gelirler' demiş

Adıyaman'da eski valinin istismar sorumlusu için 'Bunu Gerger'e gönderelim, orada onun hakkından gelirler' dediği öğrenildi.

Eski vali istismarcı için 'Bunu Gerger'e gönderelim, orada onun hakkından gelirler' demiş

Adıyaman'da eski valinin istismar sorumlusu için 'Bunu Gerger'e gönderelim, orada onun hakkından gelirler' dediği öğrenildi.

İlerihaber'den Tuğba Özer'in haberine göre, Gerger İmam Hatip Lisesi'ne ait öğrenci yurdunda kalan 76 çocuğu istismar ettiği suçlamasıyla tutuklanan M.S.Güler için eski valinin "Bunu Gerger'e gönderelim, orada onun hakkından gelirler" diyerek Gerger'e tayin edilmesini sağladığı öğrenildi.

Gerger'de yaşanan istismar skandalını haberleştiren Gerger Fırat gazetesi haber müdürü Özgür Boğatekin yaşanan süreci anlattı. Boğatekin'i arayarak bilgi veren 1 Aralık Ortaokulu okul aile birliği başkanı burada yaşanan istismarın ardından eski valinin "Bunu Gerger'e gönderelim, orada onun hakkından gelirler" dediğini aktarmış.

Gerger İmam Hatip Lisesi'nin yurdunda kalan 76 erkek çocuğun istismara uğradıkları gerekçesiyle savcılığa ifade verdiklerinin ortaya çıkmasının ardından skandala ilişkin haberlere yayın yasağı getirilmişti.

Skandalı ilk kez haberleştiren Gerger Fırat gazetesinden gazeteci Özgür Boğatekin'in evine polisler gelerek yasağı tebliğ etmiş, haber silinmişti. Gerger Fırat gazetesinin internet sitesine ise erişim engeli getirildi.

M.S.Güler isimli şahsın Facebook sayfasının savcılık talimatıyla geç de olsa kapatıldığını söyleyen Boğatekin "Bir sürü çocuğun fotoğrafı var o hesapta, siz bunları kapatmıyorsunuz haber sitelerini kapatıyorsunuz" dedi.

Boğatekin okulda çoğu zaman öğretmen yetersizliği nedeniyle imamların gelerek derse girdiğini ifade etti.

Boğatekin skandalı nasıl öğrendiğini şöyle anlattı:

"24 Ekim günü gece saatlerinde bir şahsı çok sayıda polis adliyeye getirmişlerdi. Oradakilere kim olduğunu sorduğumda FETÖ'cü dediler. Kim olduğunu sorduğumda ise hademe olarak görev yapan biri olduğunu söylediler.

Bir sonraki günü Gerger esnafı ilçede bir istismar vakasının yaşandığını söyledi. Öğrenmek için çok çabaladım, adliyeye sordum ancak gizlilik kararı olduğunu ve bilgi veremeyeceklerini söylediler. Aradan 10 gün geçti ve Gerger İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan öğretmenlerin açığa alındığını öğrendim."

'HABERİ SİLMEM İÇİN BASKI KURDULAR'

14 öğretmenin açığa alındığını aktaran Boğatekin, haberi kaldırması için baskıya maruz kaldığını belirterek şöyle devam etti:

"İstismar olayının gerçek olduğunu öğrenince haberi yazdım ve sosyal medyada paylaştım. Ancak o gün HDP'liler tutuklandığı için internet yoktu burada. Haber bu yüzden yayılmadı. Daha sonra polisler evime geldi. Savcılığın talimatıyla geldiklerini, haberi silmemi söylediler ve yayın yasağını bana tebliğ ettiler.

Haberi kaldırmam için bana baskı kurdular ama ben polisler gittikten sonra bu sefer de Milletvekili Barış Yarkadaş'ın açıklamasını yayınladım. Bu sefer de sitemize erişim engeli getirdiler. 3 gündür sitemiz kapalı.

Valilikten hiç kimseden haber alamıyoruz herkes ağzını kapatmış durumda. Aileler de kimdir bilmiyoruz çünkü kimse konuşmuyor. Gece saat 2-3 gibi çocukları getirerek savcılıkta ifadelerini almışlar. Barış beyin araştırma sonucu öğrendiğine göre istismarla ilgili savcılığa ifade veren 76 çocuk var.

AKP ilçe başkanının verdiği bilgiye göre Gerger Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan 14'e yakın öğretmen açığa alındı."

'OKULDA İMAMLAR EĞİTİM VERİYORDU'

Bağatekin'in aktardığı bilgiler skandalın başka boyutlarını da ortaya çıkarıyor:

"Öğretmenlerin hepsi Gerger'de oturmuyor, gece gidip sabah geliyorlar. Öğretmen yetersizliğinden dolayı imamlar okullarda ders veriyordu. İmamlar derse girip ders vermiş, gece nöbetçi kalması gereken öğretmenler kalmamış, çocukları istismar eden M.S.G isimli şahıs kalmış. Hatta ranzaların arasına yatak sererek yatmış."

MENZİL TARİKATI VE AKP PAYLAŞIMLARI...

İstismarda bulunan şahsın Facebook hesabında menzil tarikatını ve faaliyetlerini öven paylaşımları bulunuyor. AKP ve özellikle Erdoğan'ın resimleri de çok sayıda paylaşılmış. Bu durum şahsın Menzil tarikatı ile bağı olduğunu düşündürüyor.

Ailelerin çocukların çoğunu yurttan aldığını belirten gazeteci Boğatekin "Köylere yakın bir yerde okul yapılması ve çocukların evlerinden buraya taşınmaları planlanıyor. Cuma günü okulun ihalesi yapıldı. Aileler çocuklarını göndermeyeceklerini söylediler. Yurtlar muhtemelen ortaokul çağında öğrenci almayacak artık" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gerger İmam Hatip Lisesi'nin yurdunda geceleri nöbetçi olarak kalan M.S. Güler isimli şahıs çocukları istismar ettiği suçlamasıyla tutuklanmıştı. M.S.Güler'in çok kısa zamanlarda 3 kez başka okullara tayin edildiği ve bu okullarda da istismar vakasının yaşandığı belirtiliyor.Güler , 1 Temmuz 2016 tarihinde Gerger İmam Hatip Lisesi'nden, Adıyaman 1 Aralık Ortaokulu'na, oradan Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile 15 Temmuz Şehitler Ortaokuluna ve eylül başında tekrar Gerger'e tayin edilmiş.

M.S.Güler'in adının gittiği her okulda istismar skandallarına karışmasına rağmen tayin edilebilmesi akıllara M.S.Güler'i Menzil tarikatı mı koruyor? sorularını getiriyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada ise istismar skandallarının 4 yıl öncesine kadar uzandığı ifade edilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler