HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'de savaş pilotlarına operasyon: Gözaltılar var!

Son dakika haberine göre, Eskişehir merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında havacı muvazzaf askerler ile pilotlarında da bulunduğu 66 kişinin yakalanması için 11 ilde operasyon başlatıldı. 40 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan kişilerin Eskişehir Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldüğü belirtildi.

Eskişehir merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında havacı muvazzaf askerler ile pilotlarında da bulunduğu 66 kişinin yakalanması için 11 ilde operasyon başlatıldı.

Alınan bilgilere göre Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PYD'nin Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik olarak başlattığı soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf asker, pilot ve örgütün mahrem imamlarının da bulunduğu 66 kişi için gözaltı kararı çakartıldı. Eskişehir merkezli 11 ilde bu sabah gerçekleşen eş zamanlı operasyonda Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri 40 ayrı adrese baskın düzenlendi. Gözaltına alınanların Eskişehir Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldüğü belirtildi.

EDİRNE'DE FETÖ'NÜN 'ASKER ABİSİ' YAKALANDI

Edirne'de jandarmanın şüphe üzerine durdurduğu bir otomobilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'asker abisi' ve şüphelileri ile Pakistan uyruklu kaçağın da aralarında bulunduğu 6 kişi yakalandı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, Edirne-Havsa Karayolu üzerinde şüpheli gördükleri bir otomobili durdurdu. Araç içerisinde bulunan H.T.B. (40), F.T. (28), E.S. (41), S.F.T. (25), M.B. (31) ile Pakistan uyruklu Ş.R. (21) gözaltına alındı. Yapılan incelemede, FETÖ/PDY'nin dershanesinde öğretmenlik yapan H.T.B.'nin, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan Edirne Sulh Ceza Mahkemesi'nce arandığı, ayrıca örgütün 'asker abisi' olduğu belirlendi. Şüphelilerden F.T.'nin de İstanbul 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan arandığı ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu ortaya çıktı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından, FETÖ/PDY şüphelisi F.T. ile göçmen kaçakçıları olduğu belirlenen E.S. ve Ş.R. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüphelilerden örgütün 'asker abisi' H.T.B. ve M.B., Edirne Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, şüpheli S.F.T.'nin gözaltı işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler