HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'de şehit cenazesinde provokasyon yapılacağı iddiası

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Ünlü, CHP Eskişehir İl Başkanı Özkar'ın kısa mesaj ile şehit cenazesinde partilileri eylem yapmaya davet ettiğini belirterek, "Suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil için yarın Eskişehir'de düzenlenecek cenaze töreni öncesinde CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar tarafından gönderilen ve içinde "Katil PKK, iş birlikçi AKP diye haykırmak için katıl" cümlesinin bulunduğu mesaja ilişkin, "Halkımız provokasyonlara gelmesin. Sağduyulu davranmaya ihtiyacımız var." dedi.

Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP İl Başkanı Özkar tarafından yarın Eskişehir'de şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenaze törenine ilişkin içinde, "Katil PKK, iş birlikçi AKP diye haykırmak için katıl" cümlesinin bulunduğu mesaj gönderildiği bilgisinin kendilerine ulaşması üzerine üzüntü duyduklarını ve hayrete düştüklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini vurgulayan Karacan, şöyle konuştu:

"Böyle bir dönemde ayrıştırıcı bir mesaj atılması üzüntü verici. Memleketimiz zor günlerden geçiyor. Eskişehir halkı böylesi bir mesaja itibar etmeyecektir. Son iki günde iki Eskişehirli şehit verdik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Yarın da birlik ve beraberlik içinde şehit Piyade Uzman Çavuşumuz Mehmet Arıyeşil'e son görevimizi yapacağız. Şehitlerimiz üzerinden kimse rant elde etmeye kalkmasın. Halkımız provokasyonlara gelmesin. Sağduyulu davranmaya ihtiyacımız var."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler