HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esnaf 'Biz yıkarız' deyince polis ve zabıta çekildi

Kasım ayında yıkım kararı alan Belediye, sabaha karşı çok sayıda polis ve zabıta ile kafeleri yıkmaya geldi.

Esnaf 'Biz yıkarız' deyince polis ve zabıta çekildi

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Sanat Sokak üzerindeki yeşil alana kafelerin kurulması nedeniyle Kasım ayında yıkım kararı alan Belediye, sabaha karşı çok sayıda polis ve zabıta ile kafeleri yıkmaya geldi. Esnafın, işyerlerini yılacağını söylemesi üzerine polis ve zabıta çekildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, esnafa teşekkür etti.

Merkez Yenişehir İlçesi'nde 2008 yılında trafiğe kapatılan Cami Sokağı daha sonra sokakta bulunan kafeler nedeniyle Sanat Sokağı adını aldı. Son 1 yılda sokakta bulunan yeşil alanların üzerine ruhsatsız kafelerin yapılması ve sokakta 1 metrekare bile yeşil alan kalmaması nedeniyle tartışma konusu olan sokak için Belediye Kasım ayında yıkım ve sokağı trafiğe açma kararı aldı.

Karar kapsamında bu sabaha karşı Belediye ekipleri çok sayıda polis ile Sanat Sokağı'nın girişine geldi. Belediye ekipleri ve esnaf arasında kısa süreli bir tartışma yaşanırken, Esnaf, "Biz yıkarız" deyince polis, zabıta ve iş makinaları çekildi ve kafelerin söküm ve yıkım işlemi esnaf tarafından gerçekleştirildi.

Bölgeye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, esnafları tek tek dolaşarak sorunlarını ve yıkım sonrası oluşacak mağduriyet ile ilgili şikayetlerini dinledi. Daha sonra konuşan Başkan Kışanak, bugün kent adına güzel bir gün yaşadıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Herkesin, 'sorundur' dediği, 'kangrendir, çözülemez' dediği bir sorunu esnaf, parti, halkımızla birlikte el ele vererek çözüyoruz bugün. Özellikler burada bulunana esnaflarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kendileri ile bir aydır görüşmeler yapıyorduk. Her biri ile tek tek görüştük, sonra bütün esnaf ile ortak bir toplantı yaptık ve o toplantıda bugün burada esnaflarımızın bizzat kendilerinin katkılarıyla kentimize yakışmayan bu çirkin görüntünün kaldırılması yönünde karar aldık. Bugün buradayız, sizlerde gördüğü gibi bize gerek kalmadan Belediyemize gerek kalmadan esnafımız kendisi bu yapıları kamusal alana inşa edilmiş ve kentimize yakışmayan bu yapıları kendileri söküyorlar. Şehrimizi sahiplendikleri için, sokağımızı sahiplendikleri için kentimize bize Amed'e yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırma konusunda kendi çabalarını ortaya koydukları için tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum."

Belediye başkanı Gültan Kışanak, bu yaklaşımın devam etmesi gerektiğini, kendilerinin de Belediye olarak bu sokağı kentte ve halka yakışır halde yeniden düzenlemek için bir proje çalışması yapacaklarını anlatırken şöyle konuştu:

"Kamusal alanlarımızı koruyarak, kentimize yakışır modern bir proje bu sokağımız için gerçekleştireceğiz. Bunu da katılımcı bir yöntem ile yapacağız. Büyükşehir belediyesi, Yenişehir belediyesi ile birlikte gerçekleştireceğiz buranın en iyi şekilde en güzel şekilde en kullanışlı şekilde yeniden düzenlenmesi için bir proje hazırlayacağız. Bu sokak, bu şehirde yaşayan tüm yurttaşlarımızındır, kadınlarındır, erkeklerindir, engellilerindir, çocuklarımızındır bu sokak burada çalışan bütün esnafımızındır bu sokaklarda yaşayan halkımızındır. Hepimizin rahat edebileceği hepimizin çalışmalarını yürütebileceği daha güzel daha modern bir sokak yaratabiliriz. Bunun ilk adımını burada hep beraber attık, bundan sonrasında da aynı yaklaşımla aynı anlayışla sürdürerek gerçekleştireceğiz." (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler