HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esrarengiz gemi İskenderun'da durduruldu

Barmuda bandıralı Atlantik Cruser adlı kuru yük gemisi İskenderun körfezine geldi..

Esrarengiz gemi İskenderun'da durduruldu

HATAY (İHA) - İran'ın Suriye'ye silah göndermek için kiraladığı iddia edilen Barmuda bandıralı "Atlantic Cruiser" adlı kuru yük gemisi, Hatay'ın İskenderun Limanı açıklarına demirledi.

Mısır Port Said'den yola çıkan dört ayrı yükü bulunan Atlantic Curiser adlı gemide, patlayıcı-mühimmat yükünün yanı sıra Suriye'ye transit yük bulunduğu belirtildi. Birleşmiş Millet tarafından patlayıcı- mühimmat yükü ile birlikte Suriye'ye transit yükün gitmesine müsaade edilmemesi üzerine geminin rotasını İskenderun'a çevirmesi istendi. Birleşmiş Milletler ile Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından gemideki yükün incelenmesi amacıyla İskenderun Gümrük Muhafaza, deniz polisi, geminin acentesinden yetkililer ve avukatların da yer aldığı bir heyet oluşturuldu. BM ve Dışişleri Bakanlığı inceleme heyetiyle birlikte çalışmaların basın mensuplarının gözetiminde yapılması istendi. Heyet ile basın mensupları, ayrı ayrı botlarla 2,5 mil açıktaki gemiye çıktı. Deniz sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından heyet gemiye alındı. Geminin yük konşimentosu ile evraklarını kontrol eden ekip, ön incelemesini gerçekleştirdi. Bu arada gemiye alınan basın mensupları, yemekhane bölümünde konuk edildi. Ekibin ön kontrollerinde tehlikeli madde taşıdığı saptanarak, gemiye kırmızı bayrak çekildi.

Basının görüntü almasına izin verilmezken, 2,5 mil açıktaki geminin İskenderun Limanı'na yanaştırıldıktan sonra yük kapaklarının açılıp, genel kontrollerin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu çalışmalar sırasında basının da görüntü almasına izin verileceği kaydedildi.

BAZI EVRAKLARA EL KONULDU

Suriye'ye silah götürdüğü iddia edilen ve İskenderun Limanı'na yanaşan "Atlantic Cruiser" adlı gemideki bazı evraklara el konuldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İskenderun Limanı'na çekilen gemide, 13 mürettebatın bulunduğu öğrenildi.

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan incelemenin devam ettiği gemideki evraklara el konulduğu ve Ukraynalı olduğu belirtilen geminin birinci ve ikinci kaptanlarının ifadelerine başvurulduğu bildirildi. Gemide, yasal işlemlerin ardından arama yapılacağı kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler