HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ethem Sarısülük davasında skandal karar

Ethem Sarısülük'ü başından vurarak öldürdüğü iddia edilen polis memuru Ahmet Ş.'nin yargılandığı davaya bakan mahkemeden ara karar...

Ethem Sarısülük davasında skandal karar

Gezi Parkı olaylarına katılan Ethem Sarısülük'ü başından vurarak öldürdüğü iddia edilen polis memuru Ahmet Ş.'nin yargılandığı davaya bakan mahkeme, 2 Aralık'ta sesli ve görüntülü ifade verecek olan sanığın yanında kendi avukatlarının hazır bulunmasına ilişkin ara kararından döndü. Mahkemenin, bu kararını, Sarısülük ailesinin avukatlarının, sanığın ifade vereceği duruşmaya katılmak için dilekçe verdikten sonra alması dikkati çekti.

Milliyet'in haberine göre, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Aralık'ta yapılacak duruşmada sanık Ahmet Ş.'nin sesli ve görüntülü olarak ifadesinin alınmasına karar vermişti. Mahkeme, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazarak, duruşma sırasında sanığın yanında hazır bulunması için avukatları Nilgün Duman, Uğur Ceyhan ve Hüseyin Yelkovan'a tebligat çıkarılmasını istemişti. Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi de, kapalılık kararı olup olmadığını, duruşmada sanık avukatlarının yanısıra Sarısülük ailesinin yakınları ve avukatlarının da hazır bulunup bulunmayacağını sormuştu. Bu talepten haberdar olan Sarısülük ailesinin avukatları, mahkemeye başvurarak, Şanlıurfa'da yapılacak duruşmaya katılmak istediklerini beyan etmişlerdi.

Ne sanık ne müşteki avukatı olmayacak

Mahkeme, 27 Kasım 2013 tarihinde aldığı kararla, sanık Ahmet Ş.'nin yanında avukatlarının da hazır bulunması şeklindeki ara kararından döndü. Sarısülük ailesinin avukatlarının 2 Aralık'taki duruşmada Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hazır bulunmak istediklerine ilişkin dilekçe verdikleri belirtilen kararda, "her ne kadar sanığın yanında hazır bulunması için avukatlarına tebligat çıkartılmasına karar verilmiş ise de, sesli ve görüntülü sistemle savunmanın mahkeme tarafından alınacağından, sanık ve müşteki vekillerinin sanığın yanında hazır bulunamayacağı" belirtildi. Karar uyarınca ilk duruşmaya kimliğini saklayarak, peruk ve takma bıyık takarak gelen sanık Ahmet Ş.'nin yanında, 2 Aralık'ta yapılacak duruşmada sadece mahkeme yazı işleri müdürü veya hakim ve Cumhuriyet savcısı tarafından görevlendirilecek bir personel bulunacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler