HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ethem Sarısülük’ün ailesi beraat etti

Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin görülen davanın 23 Eylül 2013’teki duruşmasında çıkan olaylar nedeni ile Sarısülük ailesinin yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

Ethem Sarısülük’ün ailesi beraat etti

Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin davada, sanık polis Ahmet Şahbaz'a karşı "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarını işledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan anne Sayfı Sarısülük ve üç oğlunun beraatına karar verildi.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve sanıkların katılmadığı duruşmada, sanık avukatları hazır bulundu. Avukatlar, esas hakkında savunmalarında müvekkillerinin beraatını talep etti.

Hakim Yusuf Öztürk de anne Sayfı Sarısülük ve üç oğlu hakkında beraat kararı verdi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında dava açılmış, duruşma Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılmıştı.

Davanın 23 Eylül 2013'teki ilk celsesinde sanık Şahbaz'a karşı "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarını işledikleri gerekçesiyle Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük ile kardeşleri İkrar, Mustafa ve Cem Sarısülük hakkında dava açılmıştı.

YARALAMA VE HAKARET DAVASI

Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davada olaylar çıkmış ve polis memuru Şahbaz, Sarısülük ailesinden davacı olmuştu. Sarısülük ailesine ‘yaralama’ ve’ hakaret’ suçlarından dava açılmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler