HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ethem Sarısülük'ün annesi ve 3 kardeşi sanık

Ankara'daki Gezi Parkı protestolarında Ethem Sarısülük’ü vurarak ölümüne neden olan polis Ahmet Şahbaz, Sarısülük'ün annesi ile kardeşlerine "hakaret" ve "yaralama" suçlarından dava açmıştı.

Ethem Sarısülük'ün annesi ve 3 kardeşi sanık

Şahbaz, ''Darp edildiğim ortada. O kargaşada kimin küfür ettiğini bilmiyorum" diye konuştu.

Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin davada çıkan olaylar nedeniyle anne Sayfı Sarısülük ile oğulları İkrar, Mustafa ve Cem Sarısülük'e "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin tayininin çıkması dolayısıyla Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık avukatları katıldı.

Müşteki Ahmet Şahbaz'ın Elmadağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan görüntülü sistemle bağlandığı davayı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de takip etti.

Duruşmada Hakim Hasan Akçam, tanıklardan İbrahim Yağcı'nın beyanını okudu.

''ÖLENİN YAKINLARI VE SALONDAKİLER SESLİ TEPKİ GÖSTERDİLER''

Buna göre Yağcı, Ankara Batı 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 13 Ocak 2015'te verdiği talimat beyanında, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin Ahmet Şahbaz'ın yargılandığı davada güvenlikten sorumlu olduğunu, peruk ve gözlük takan Şahbaz'ın geniş güvenlik önlemleri altında salona getirildiğini anlatarak, "Önce müşteki bölümündeki ölenin yakınları, sanığa doğru saldırmak için hamle yaptılar. Ancak güvenlik güçleri engel oldu. Daha sonra mahkeme başkanı duruşmanın kapalı yapılacağını bildirdi. Buna ölenin yakınları ve salondakiler sesli tepki gösterdiler" dedi.

''KARGAŞA SIRASINDA DUYMADIM''

Kargaşa sırasında izleyici ve müştekilerin bulunduğu bölümden mahkeme heyetine hakaret edildiğini kaydeden Yağcı, şunları söyledi:

"Kimin, ne söylediğini bilmiyorum. Ölenin kardeşi olduğu ifade edilen, ismini bilmediğim, uzun boylu bir erkek şahıs, sanık konumundaki müştekiye doğru hamle yaptı. Ona engel oldum, vuramadı. Arbede sırasında müştekiye vuranlar olup olmadığını görmedim. Ancak sonradan, bana ölenin yakınlarının elleriyle vurduklarını söylediler. Müştekiye yönelik hakaret sözleri söylenip söylenmediğini kargaşa sırasında duymadım."

''DARP EDİLDİĞİM ORTADA''

Şahbaz, tanık beyanına ilişkin sözünün sorulması üzerine, "Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Afak İlleez de mahkeme heyeti de savcı da olaylara tanık. Darp edildiğim ortada. O kargaşada kimin küfür ettiğini bilmiyorum" diye konuştu.

Sanık avukatlarının delil ve tanık listesini, davanın asıl mahkemesine vereceklerini bildirdikleri duruşma, ertelendi.

İYİ GÜNLER AHMET BEY

Duruşmanın ardından Hakim Hasan Akçam, müşteki Ahmet Şahbaz’a ifadelere ilişkin bir diyeceği olup olmadığını sordu. Şahbaz da “ Olayda darp edildiğime ilişkin görüntüleri dosyaya sunduk. Darp edildiğimiz ortada” dedi. Hakim Hasan Akçam duruşmayı bitirirken Şahbaz’a “İyi günler Ahmet Bey” demesi de dikkat çekti. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler