HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava Aksaray'a nakledildi

Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında görülen davanın, güvenlik gerekçesiyle Aksaray Ağır Ceza Mahkemesine nakli kararlaştırıldı.

Şahbaz'ın avukatları, Adalet Bakanlığına iletilmek üzere davayı gören Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe vererek, davanın naklini talep etmişti.

Dilekçede, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 19. maddesindeki "Yetkili hakim veya mahkemenin, hukuki veya fiili sebeplerle görevini yerine getiremeyecek halde bulunursa; yüksek görevli mahkeme, davanın başka yerde bulunan aynı derecede bir mahkemeye nakline karar verir" ve "Kovuşturmanın görevli ve yetkili olan mahkemenin bulunduğu yerde yapılması kamu güvenliği için tehlikeli olursa, davanın naklini Adalet Bakanı Yargıtaydan ister" ifadelerine dikkati çeken avukatlar, Şahbaz'ın yargılandığı davanın başından itibaren yaşananların, yargılamanın mevcut mahkemede yapılmasının kamu güvenliği için tehlikeli olduğunu ve mahkemenin, görevini yerine getiremeyeceğini gösterdiğini savunmuştu.

Edinilen bilgiye göre, Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanık avukatlarının başvurusu doğrultusunda nakil talebini kabul etti ve davanın Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesini kararlaştırdı.

- Davanın geçmişi

Davayı gören Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'a, "Haksız tahrik altında adam öldürmek" ve "Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak" suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası vermişti. Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise kararı usulden bozdu. Daire, bazı tanıkların yargılama aşamasında dinlenmemesini, olayla ilgili temin edilen tüm görüntülerin mahkeme huzurunda izlenmesi gerekirken nerede izlendiği ve içeriği tutanaklardan anlaşılamayan görüntülerin hükme esas alınmasını bozma gerekçesi saydı.

Bozma kararının ardından Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Eylül'e duruşma günü verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler