HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ethem’in ailesine bir soruşturma daha

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Park’ı eyleminde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesine yeni bir soruşturma daha açtı.

Ethem’in ailesine bir soruşturma daha

Savcılığın çağrısı üzerine Ethem’in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşmasında çıkan olaylar nedeniyle Anne Sayfı Sarısülük kardeşler Mustafa ve Cem Sarısülük bugün ifade verdi.

Gezi Park eylemlerine destek amacıyla Ankara’da yapılan gösteride Ethem Sarısülük polis memuru Ahmet Şahbaz’ın silahında çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Polis Memuru Ahmet Şahbaz hakkında dava açılmıştı. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında olaylar çıkmıştı.

ANNE SARISÜLÜK İFADE VERDİ

Şahbaz’ın avukatlarının şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ethem’in ağabeyi Mustafa Sarısülük, kardeşi Cem Sarısülük Anne Sayfı Sarısülük hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Sayfı Sarısülük ve Mustafa Sarısülük bugün savcılığa giderek ifade verdi.

GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİLİYOR

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar yaptığı açıklamada , aileye yeni bir soruşturma açılmasına tepki göstererek, şunları söyledi:

“Müdahil tanıklarını yaralayan çevik kuvvet polisleri hakkındaki şikayet konusunda bir işlem yapılmazken Sarısülük ailesi, bu suçu ortaya çıkardığı ve tepki gösterdiği için soruşturulmaktadır. Katil sanığı, polis olduğu için kollamaya çalışan, açıktan taraflı ve imtiyazlı yargılama yapan mahkeme heyeti son duruşmada uyuma olayı ile infiali doruğa çıkarırken, bu durumu protesto edenlere ve Sarısülük ailesine karşı gözdağı amaçlı soruşturma ve davalar açılmaktadır. Olayların asıl sorumlusu ise siyasal iktidardır. Mahkeme heyeti tıpkı iddianame savcısı gibi Başbakan’ın “polisi yedirtmeyiz” talimatını içtenlikle ve sıkı sıkıya uygulamaya devam etmektedir.”

CAM’DAN DAVA AÇILMIŞTI

28 Ekim 2013 tarihinde yapılan davanın ikinci duruşmasının ardından Adliye çevresinde olaylar çıkmıştı. Çıkan olaylar nedeniyle Ankara Adliyesinin camları kırılmıştı. Savcılık bu olay nedeniyle Ethem’in kardeşleri İkrar ve Cem Sarısülük de aralarında bulunduğu 23 kişiye dava açmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler