HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Etyen Mahçupyan: AK Parti'nin oyları CHP'ye döndü!

Etyen Mahçupyan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası AK Parti'ye kayan CHP oylarının tekrar CHP'ye geri döndüğünü söyledi.

Etyen Mahçupyan: AK Parti'nin oyları CHP'ye döndü!

Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan 16 Nisan Anayasa Değişikliği öncesinde; oy oranlarıyla ilgili ilginç bir yorum yaptı.

"OYLAR CHP'YE GERİ DÖNDÜ"

Etyen Mahçupyan, şunları kaydetti:

"Saha verilerine bakılırsa, 15 Temmuz girişimi sonrasında laik kesimden AK Parti'ye akan on puanlık destek, iktidarın tutumu ve söylemi sonucunda CHP'ye geri döndü.

Kemalizm nasıl Kemalistler için bir tuzağa dönüştüyse AK Particilik de bugün AK Parti için tuzağa dönüşüyor… Tarihsel bir misyon heba oluyor ve AK Parti, Cumhuriyet rejiminin sonuçta merkeze kayarak tıkanan diğer partilerine benzemeye başlıyor.

Oysa ülkenin insanları, rejimi demokratikleştirecek ve toplumu özgürlük ve eşitlik esasında bütünleştirecek bir AK Parti'yi daha uzun yıllar 'tek parti' yapmaya hazır."

'KEMALİST REJİM ADİL OLABİLSEYDİ…'

"Türkiye gibi siyasi istikrar sıkıntısı çeken bir ülkede on dört yıl iktidarda olmak olağanüstü bir avantaj. Tarihsel ve toplumsal bir 'hediye'… Kemalist rejim ve laik cemaat Cumhuriyet'in ilk seksen yılında daha sağduyulu ve adil olabilseydi muhtemelen bugünlerde yeniden bir 'tek parti' dönemi yaşamayacaktık. Ancak hayat böyle tecelli etti, çünkü yönetimdekiler toplumsal gerçekliği derinlikli bir biçimde kavrama yeteneğinden uzaklaşarak, kendi yaklaşımlarının 'ilelebet' kalıcı olacağını sandılar."

'HAYAT BU FIRSATI AK PARTİ'NİN ÖNÜNE ÇIKARDI…'

"Hayat bu fırsatları AK Parti'nin önüne çıkardı ama maalesef şu an itibariyle bunlar iyi kullanılamadı. Rejimin 'rehabilite' edilmesiyle ilgili fırsat, AK Parti'nin devrilmesi çabalarının yoğunlaştığı dönemde ortaya çıktı. İktidar vesayetçi merkeze karşı tavır aldı ve onun karşısındaki üç farklı gücü neredeyse aynı anda harekete geçirdi. Yani AB reformlarına girişti, Gülen ile işbirliği üzerinden bürokrasiye hakim olmaya çalıştı ve Kürt meselesini çözmek üzere arayışlara hız verdi. Ne yazık ki her üç konuda da hatalar yapıldı, devleti dönüştürmenin gerektirdiği ciddiyet kavranamadı ve bu üç alanın birbirini beslediği, ancak üçünün birlikte amacı hasıl edeceği anlaşılamadı."


En Çok Aranan Haberler