HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak:

"Ege Üniversitesi markasının en önemli ayağını oluşturan tıp fakültesi, sunduğu sağlık hizmetleriyle donanımlı ve yetkin akademik kadrosuyla dünyada referans gösterilen akademik sağlık kurumlarından biri olacak"

İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin tıp fakültesinin sunduğu sağlık hizmetleri, donanımlı ve yetkin akademik kadrosuyla dünyada referans gösterilen akademik sağlık kurumlarından biri olacağını bildirdi.

EÜ'den yapılan açıklamada, üniversitenin kurulan ilk iki fakültesinden tıp fakültesinin, İzmir'in yanı sıra Ege Bölgesi'ne, Türkiye'ye ve Balkanlar'a "şifa dağıttığı" belirtildi.

Tıp fakültesinin, aldığı ödüllerle Türkiye'nin en saygın eğitim ve sağlık kuruluşlarından biri olduğunu tescil ettirdiği, Türkiye'nin en fazla yatak sayısına sahip üniversite hastanesi olduğu aktarıldı.

- "Dünyadaki gurur kaynağımız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak, 62 yıldır hizmet veren Ege Üniversitesinin başarı ivmesini yükselterek ulusal ve uluslararası gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Fakültenin dünyaya birçok ilki kazandırdığını aktaran Budak, şunları kaydetti:

"Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dünya Tıp Fakülteleri Sıralaması'nda, Türkiye'den 4 tıp fakültesi arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Tıp Eğitimleri Programı Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından 2023 yılına kadar ikinci defa akredite olarak hizmet kalitesini tescillendirmiş oldu. Türkiye'nin en zor bilimsel sınavlarının başında kabul edilen TUS sınavında EÜ Tıp Fakültesi öğrencileri hep ilk 10 içerisinde yer alarak sağlık eğitiminde başarısını ülke sathına yaymış durumda."

Her gün binlerce vatandaşımıza sağlık hizmeti veren hastanenin daha verimli bir hale gelmesi için akademisyenleriyle çalışmalarına devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Budak, "Yakın zamanda hizmete açacağımız Yanık Merkezi ve Merkezi Ameliyathanesi ile EÜ Tıp Fakültesi, ülkemiz başta olmak üzere Balkanlar'ın referans hastanesi olacak. Ege Üniversitesi markasının en önemli ayağını oluşturan Tıp Fakültesi, sunduğu sağlık hizmetleriyle, donanımlı ve yetkin akademik kadrosuyla dünyada referans gösterilen akademik sağlık kurumlarından biri olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler