HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evindeki bir kütüphane dolusu kitabı bağışladı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde yazar Feyza Hepçilingirler, vatandaşların hizmetine sunulması amacıyla evindeki bir kütüphane dolusu kitabı belediyenin oluşturduğu kütüphaneye bağışladı.

Evindeki bir kütüphane dolusu kitabı bağışladı

Ayvalık Belediyesi Türkan Saylan Kompleksi içinde oluşturulan Feyza Hepçilingirler Kütüphanesi'nin açılışına; CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Yazar Feyza Hepçilingirler, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Konuşma yapan Belediye Başkanı Gençer, "Bundan 6 ay önce Feyza Hepçilngirler'in evinin kütüphanesini Ayvalık halkıyla paylaşmak istediğini öğrendim ve hemen bu kütüphane için yer arayışına girdik. Burası Türkan Saylan Kompleksi ve aynı zamanda içinde Ayvalık'ın çok değerli sivil toplum örgütlerinin hem sosyal hem kültürel çalışmalarını yaptığı kompleks. Burada bizden önceki belediye yönetiminin yaptığı güzel bir zeytin müzemiz var. Burasının kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bağışı yapan Feyza Hepçilngirler de, "İnsanlarımız cahil kalmasınlar diye bu çaba. Bir ışık yakmak, bir aydınlık oluşturmak ve insanlara isterlerse geleceği bir mekan sağlamak için beş yılı aşkın bir süredir uğraşıyorum. Sağ olsun Rahmi başkanım ve Nusret hanım, buranın açılmasında çok emekleri oldu. Buradaki kitapları okumaya benim ömrüm yetmez. Bu kitaplara başkasının eli değsin, gözü değsin istedim. Ayvalık halkının kütüphane istemesi doğrusu benim gözlerimi yaşarttı" diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler