HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evlerini taşan kanalizasyon suyu bastı

Evlerini taşan kanalizasyon suyu bastı

Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da dün gece bodrum katındaki evlerini lağım suyu basan iki aile, kendilerini güçlükle dışarı attı. Aileler geceyi sokakta geçirirken, Merve Tarancı, "Uyanmasaydım biri 5 aylık diğeri 4 yaşındaki iki çocuğum pislik içinde boğularak ölecekti" dedi.

Merkez Palandöken İlçesi, Yenişehir Semti'ndeki Sefa Evler Sitesi'ndeki apartmanın bodrum katını, dün gece yarısı tıkanan kanalizasyon şebekesinin taşan pis suyu bastı. Tuvaletten çıkan pis suların evlerine dolduğu Vedat Karaman ile Tuncay Tarancı, yer yatağında uyuyan çocuklarını uyandırıp kendilerini güçlükle dışarı attı. Her iki aile yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamadı ve geceyi sokakta geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü ekiplerinin sabah gelip arızaya baktıklarını ve sorunu giderdiklerini anlatan iki çocuk annesi Merve Tarancı, "Yaşadığımıza inanamıyorum. Pis kokuyla uyandık. Ne olduğunu anlamaya çalışırken yataktan çıkınca dizimize kadar pisliğin içine battık. Hemen yer yatağında uyuyan iki çocuğumun yanına koştum. Birazdaha geç kalsam ikisi de boğularak ölebilirdi. Görevlilere telefon açtık. Ancak sabah ekipler arızayı gidermeye geldi. Pis kokudan uzun süre eve giremedik. Maskeler takıp komşuların da yardımı ile evdeki pisliği tahliye ettik. Birkaç taksitini ödediğim yeni ve eski tüm eşyalarım kullanılmaz durumda. Giyebilecek bir tek eşyamız bile kalmadı" diye konuştu.

Vedat Karaman ise "Gece yarısı karşı komşum gelip bizi uyandırdı. Biraz daha geç gelseler, zehirlenip ölebilirdik. Uyandığımızda karşılaştığımız manzara korkunçtu. Evin içini pislik basmıştı. Çocuklarla birlikte kendimizi zor dışarı attık. Belediye zararımızı karşılamazsa şikayetçi olacağız" dedi.

Öte yandan belediye yetkilileri, kanalizasyon şebekesinin sık sık bodrum katlarında baskınlara neden olduğu için gelen şikayetlere zamanında yetişemediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler