HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eylül ayında 725 adet bilişim suçu işlendi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2012 yılı Eylül ayı içerisinde; 143 banka ve kredi kartı dolandırıcılığı olmak üzere toplam 725 adet bilişim suçu işlendiğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Türkiye'de ayda kaç bilişim suçu işlendiğine ilişkin soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "2012 yılı Eylül ayı içerisinde; 143 banka ve kredi kartı dolandırıcılığı, 34 interaktif banka dolandırıcılığı, 401 bilişim sistemlerine girme, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme, 30 internet aracılığı ile nitelikli dolandırıcılık ve 117 diğer bilişim suçları (müstehcenlik, kumar, kişiler arası haberleşmenin gizliliğini ihlal vb.) olmak üzere toplam 725 adet bilişim suçu işlenmiştir" dedi.

Bilişim suçları ile TCK ve CMK hükümlerine göre mücadele edildiğini ifade eden İçişleri Bakanı, Anayasa'da belirtilen, "Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılmaz" hükmü gereğince hareket edildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürlüğünün internete T.C. kimlik numarasıyla girilmesine ilişkin bir çalışması bulunmadığını da açıkladı.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler