HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Facebook - Instagram çöktü mü? Facebook - Instagram çalışıyor mu?

Facebook ve Instagram'ın bazı haber kaynakları tarafından çöktüğü belirtiliyor. Sunucu problemi olduğu iddia edilen olayla ilgili yerel problemler gözlemlendi. Facebook'a girilmiyor veya Instagram'a girilmiyor gibi problemleriniz varsa, bu sitelerin çöküp çökmediğini haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte detaylar...

Facebook - Instagram çöktü mü? Facebook - Instagram çalışıyor mu?

Facebook ile Instagram'ın bir süreliğine erişilememesi, Facebook ve Instagram çöktü mü sorusunu akıllara getiriyor. 'Facebook'a girilmiyor, Instagram'a girilmiyor' şikayetlerinin artmasıyla kullanıcılar iki farklı arama kategorisi geliştirdi: Bu problemler sunucu kaynaklı mı, yoksa 4G operatör kaynaklı bir sorun mu? Şu an itibariyle resmi kaynaklar da Facebook ve Instagram'ın herhangi bir sorunla karşılaşmadığının altını çiziyorlar.

Yaşanan sorun global mi veya yerel mi merak edilirken, haber kaynaklarında Instagram ve Facebook'un aynı sunucuları kullandığı söylense de; aslında Facebook ve Instagram'ın sunucuları aynı sunucuda değil, farklı lokasyonda yer alıyor. Üstelik; sunucu aynı sunucu olsa dahi, sadece 'aynı sunucuda' olduğu için etkilenmezler.

FACEBOOK ve INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ? FACEBOOK'TA SAATLERDİR SORUN YOK!

İnternet havuzunda yer alan sunucu sorgulama sitelerine baktığımızda, Facebook ve Instagram'ın herhangi bir sorun yaşamadığı görülüyor. Sadece Facebook'ta 12,96 ms'lik bir ping artışı gözlemlendi.
Eğer, 'aynı sunucular' söz konusu olsaydı, problem sadece söylendiği gibi 'sadece avrupa'da' değil, tüm dünyayı etkilerdi. Bununla birlikte Facebook'un çatı ürünlerinden olan WhatsApp da bu problemden etkilenebilirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler