HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faruk Özlü kimdir? İlk kez Bakanlık yapacak

Faruk Özlü, yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu. 65. Hükümet'te ilk kez bakanlık görevi verilen isimlerden olan Faruk Özlü'yü vatandaşlar merak ediyor. İşte Faruk Özlü kimdir sorusunun yanıtı!

Faruk Özlü kimdir? İlk kez Bakanlık yapacak

Vatandaşlar 'Faruk Özlü kimdir?' sorusuna yanıt arıyor. Yeni kurulan hükümetin yenileri arasında kendine yer bulan Faruk Özlü, 65. Hükümet'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini üstlenecek. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Düzce Milletvekili olan Özlü, vatandaşların adını çok sık duyduğu vekiller arasında yer almıyor ancak bugün isminin bakan olarak duyurulmasının ardından, günün merak edilen isimlerinden biri oldu. İspanya'da ve Harvard'ta eğitim alan bir isim olarak dikkat çeken Faruk Özlü'nün hayatı hakkında merak ettiklerinizi yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

Faruk Özlü, 19 Kasım 1962 tarihinde Düzce'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Düzce'de tamamladı. Düzce Lisesi'ni bitirmesinin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Özlü, lisans eğitimin ardından yüksek lisans eğitimini ve doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) yaptı. Bu eğitimlerin yanı sıra İspanya'da Proje ve Mühendislik eğitimi alan Özlü, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard Üniversitesi'nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı.

Bakan Özlü, 1987'de Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. 1990 yılında ise Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda sözleşmeli personel (mühendis) olarak çalışan Özlü, sonrasında yine aynı kurumda Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müşteşar Yardımcısı ve Müsteşar Vekili olarak çalıştı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın önemli pek çok projesinde görev alan Faruk Özlü, Uzman ve Proje Müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı gerçekleştirildi. Yine Özlü'nün Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde Türkiye'nin ilk milli tankı ALTAY, ilk insansız hava aracı ANKA, ilk milli gemisi MİLGEM projeleri hayata geçirildi. “Havadan Erken ihbar ve Kontrol Uçağı” AWACS, “A400M Nakliye Uçağı”, “F-35 Savaş Uçağı”, “F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri”, “Yazılım ve Simülatörler”, “Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemleri” görev aldığı projelerden bazıları olarak dikkat çekmektedir.

Faruk Özlü, Müsteşar Yardımcısı olarak savunma sanayii stratejik planlarının hazırlanması, bütçe ve fon yönetimi, insan kaynakları, müsteşarlığın görev ve teşkilat kanunun hazırlanması, tedarik süreci ve yönetimine ilişkin yönetmelik ve yönergelerin hazırlanması çalışmalarını yürüttü. Uzun süredir savunma yönetimi ve savunma reformu konularında çalışmalar yürüten Faruk Özlü, aynı konuda Cumhurbaşkanlığı -MGK bünyesinde kurulan gruplarda da çalışmalarda bulundu. Özlü aynı zamanda TAI-TUŞAŞ, HEAŞ, TEKNOPARK İSTANBUL ve STM şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı.

2015 yılında AK Parti'den Düzce milletvekili adayı olabilmek için Müsteşar Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinden istifa etti ve Genel Seçimler sonucunda AK Parti milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Faruk Özlü, iyi derece İngilizce bilmektedir. İki çocuk babası olan Özlü'ye yeni hükümette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevi verildi. Daha önce bakanlık görevinde bulunmayan Özlü, böylece ilk kez bakan olarak görev yapmış olacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler