HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih Portakal canlı yayında ateş püskürdü

Atatürk hakkında idam kararı verdiği öne sürülen Şeyhülislam Mustafa Sabri'nin adı bir okula verilmiş, gelen tepkiler üzerine ise kaldırılmıştı. Memur Sen başkanı Ali Yalçın, Twitter'dan tartışmalı isim hakkında övgü dolu sözler yazdı. FOX Tv haber spikeri Fatih Portakal konuyu haber bültenine taşıyarak büyük tepki gösterdi

Fatih Portakal canlı yayında ateş püskürdü

Osmanlı döneminde Damat Ferit hükümetinde Şeyhülislam olarak görev yapan ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Mustafa Kemal Atatürk'e ölüm fetvası çıkartan Mustafa Sabri'nin adının Tokat'ta yeni açılan bir imam hatip lisesine verilmesi tepki çekmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı okulun adını değiştirdi ancak tartışmalar son bulmadı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medyadan Mustafa Sabri hakkında, "Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi sadece Tokat'ın değil bu milletin,ümmetin bir değeridir.Ondan rahatsız olanlar bilgilerini ve zihinlerini sorgulasınlar. Tabela iner ama yüreklerden ve zihinlerden saygınlığı asla inmez." yazdı. Ünlü haber spikeri Fatih Portakal canlı yayında Ali Yalçın'a tepki gösterdi.

Fatih Portakal'ın haber sonrasında şunları söyledi;

Mustafa Sabri'ye tescilli vatan haini demek gerekiyor. Tokat'taki bir okula ismi verildi, yanlışlıkla diyorlar.

Memur-Sen'in başkanı olan Ali Yalçın bir tweet atıyor., twetinde tescilli vatan haini için, "Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi sadece Tokat'ın değil bu milletin,ümmetin bir değeridir.Ondan rahatsız olanlar bilgilerini ve zihinlerini sorgulasınlar. Tabela iner ama yüreklerden ve zihinlerden saygınlığı asla inmez." diyor.

Ali bey niye tescilli olduğunu size bir kurumun belgesiyle anlatayım. Başbakanlığa ait Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu Atatürk araştırma merkezi diye bir sayfada sizin hayranlık duyduğunuz Mustafa Sabri için yazılanları bir okuyun. Diyor ki; Atatürk önderliğindeki uyanışa bir çok din adamı destek verdi ama bununla birlikte kimi din adamları da karşı çıktı işte onlardan biri de Mustafa Sabri'dir yazıyor. Ayrıca Sabri'nin İttihat Terakki'ye sempati duyduğu yazıyor. Aynı zamanda Abdülhamid düşmanı da kendisi. İngiliz severler kuruluşu derneği üyesi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler