HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih Portakal'dan olay 'yerli otomobil' yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan yerli otomobil çalışmalarına FOX sunucusu Fatih Portakal'dan canlı yayında yorum geldi. Portakal, Beyin göçünü nasıl ithal edeceksiniz" diye konuştu. Erdoğan, üretimde yer alacak şirketlerin Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding olduğunu açıklamıştı"

FOX Anahaber sunucusu Fatih Portakal, yerli arabayla ilgili gelişmeleri yorumladı. Yerli otomobilin alınıp, alınmayacağının şimdiden sormak gerektiğini belirten Portakal, "Başka araçların fabrikaları var ülkemizde onları ihraç ediyoruz ama öyle bir çelişki ki kendi otomobilimizi yapamıyoruz." dedi.

BEYİN İTHALİNİ NASIL YAPACAĞIZ

Portakal yerli otomobille ilgili de birkaç soru sordu: "Yerli otomobil yaparken ham maddeyi nereden alacağız, teknolojisini nereden alacağız, bunu yaparken beyin göçünü, beyin ithalini nasıl yapacağız, yurt dışındaki beyin tabakasını nasıl buraya çekeceğiz, bunları hepsi birer soru işareti"

Erdoğan, "Ortak girişim grubunda yer alan 5 şirketi tanıtmak istiyorum. Babayiğitlerin harf sırasına göre ilke Anadolu Grubu'dur. Otomotiv sektöründe ciddi birikimleri olan grubun projede yer almasını isabetli buluyorum. İkinci şirket BMC grubudur. Kendilerini tebrik ediyorum. Üçüncü babayiğidimiz ise Kıraça Holding. Dördüncü babayiğidimiz Turkcell Grubu. Beşinci Zorlu Holding'dir. Projede bir de özel sektör koordinasyonunu yürütecek olan TOBB ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığımız var" diyerek yerli otomobil müjdesini duyurmuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler