HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih Projesi'nde ihale şoku!

Fatih Projesi kapsamında dağıtılacak tabletlerle ilgili hükümetten gelen açıklama üretici firmalar arasında soğuk duş etkisi yarattı.

Fatih Projesi'nde ihale şoku!
AKP Kocaeli Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Sözcüsü Fikri Işık'ın bugün yaptığı açıklamaya göre Fatih Projesi kapsamında dağıtılacak olan tabletler için ihaleye çıkılmayacak!
Hatırlayacağınız gibi pilot uygulama için açılan ihalede General Mobile ve Samsung ipi göğüsleyen firmalar olmuştu. Konu çok hassas olduğu için yerli üreticilerle çalışmak istediklerini söyleyen Fikri Işık, eğer ihale açarlarsa büyük üreticiler kazanacağı için söz konusu alımların kamu ihale kanununu kapsamından çıkarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Hotmobilepress'in haberine göre, bu kararın "ihaleyi istediklerine verecekler" şeklinde algılanmaması gerektiğinin altını çizen Işık, tek amaçlarının yerli üreticileri güçlendirmek olduğunu söyledi.
Bu açıklamanın ardından iki Türk girişimci tarafından Amerika'da kurulmuş bir Amerikan firması olan General Mobile'ın Fatih Projesi'nin tabletlerini ihalesiz almasına kesin gözüyle bakılıyor. Ülkemizde bir montaj ve paketleme tesisi bulunan General Mobile'ın ürünleri hükümet yetkilileri tarafından yerli üretim olarak değerlendiriliyor.
Fatih Projesi'nin ilk etabını da kazanan General Mobile'ın e-Tab adlı tabletlerde yerli üretim maliyet payını %26 olarak açıklanmasına rağmen bu hesap yapılırken montajlama ve paketleme gibi kalemlerin eklenmiş olması ve tek bir düğmenin bile yerli üretim olmaması dikkatlerden kaçmamıştı.
[ ****](http://hotmobilepress.com/tablet/199a-nvidia-tegra-3-tablet/)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler