HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih'te "Mısır Halkına Destek" eylemi

Darbeye Karşı Meşruiyeti Koruma Platformu tarafından Fatih'te "Mısır halkına destek" eylemi düzenlendi.

Fatih Camisi avlusunda ikindi namazının ardından toplanan platform üyeleri, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları, Mısır bayrakları ve üzerinde Rabia işareti bulunan flamalar taşıdı.

"İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam" ve "Defol Sisi, yanındayız Mursi" sloganları atan gruptakiler, zaman zaman tekbir getirdi. Kur'an-ı Kerim okunan eylemde, Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtlarına yönelik katliam sırasında alanda bulunan bir genç de gruptakilere olaylar sırasında yaşananları anlattı.

Anlatımlar sırasında, kurulan dev ekrandan katliamın görüntüleri yansıtıldı. Eylemde sahne alan Grup Yürüyüş, Seyyid Kutub'un "Sen Özgürsün Kardeşim" şiirini okudu, çeşitli marş ve ilahiler seslendirdi. Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtlarına yönelik katliama tanık olan bir tiyatro grubu da sessiz tiyatro oyunu ile katliamı sahneledi.

"Yeryüzünün bütün açları, mazlumları ümmetin yetimidir"

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, eylemde yaptığı konuşmada, bugün Mısır'da 6 Ekim gösterileri esnasında yeni şehitler olduğunu belirtti. Cami avlusunda toplananların sayısının yeterli olmadığını söyleyen Dilipak, "Bu kadar değiliz biz, orada kardeşlerimiz katledilirken bu kadar az olmamalıyız. Biz sadece darbelere karşı değil, alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Bırakın din kardeşlerimizi, yeryüzünün bütün açları, mazlumları ümmetin yetimidir" dedi.

Mısır konusundaki desteğin yeterli olmaması durumunda yeryüzündeki diğer açların ve mazlumların sahiplenilemeyeceğini ifade eden Dilipak, şunları kaydetti:"Cehennemin ateşi, Esad ve Sisi'nin ateşinden daha yakıcıdır. O zaman komşularınızı, akrabalarınızı, iş arkadaşlarınızı cehennem azabından kurtarmak için seferber olmanız gerekir. Bu sancıyı, yaygınlaştırmamız gerekiyor. Şükürler olsun ki Mısır davası, Filistin davası, Suriye mücadelesi, ümmet için bir cihat ve şehadet mektebine dönüştü. 'Bu yolda zafer ne zaman?' diyorlar. Mısır, zaferini bugüne kadar kazandı zaten. Bu direniş zaferdir. Öbür zafer ise o da gelecek inşallah. Bu iş Mısır, Suriye, Filistin ile bitmeyecek. 22 tane Arap ülkesi, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar var, Kafkaslar var. İşimiz çok, uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Sadece İslam ümmeti değil bizim meselemiz. Yeryüzünden hesaba çekileceğiz. Hiçbir Müslüman dünyada olup biten şeyleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme şansına sahip değildir. Ümitsizliğe kapılmayın sandığınızdan daha iyi gidiyor."

R4bia Platformu'nun çalışmalarından da bahseden Dilipak, yaptıkları etkinliklerin büyük rağbet gördüğünü ve sosyal paylaşım sitelerinde "R4bia" işaretini kullanan 300 milyon kişi olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından, eylem sona erdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler