HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatma Avlar okulunda anıldı

YPG/PKK'lı teröristlerce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atılan roket sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Avlar için okulunda anma programı düzenlendi - Arkadaşlarının Avlar için yazdığı şiirler ile seslendirdiği şarkılar, ailesini ve katılımcıları duygulandırdı

Suriye'nin Afrin bölgesini işgal eden YPG/PKK'lı teröristlerce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atılan roketin evlerine isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Fatma Avlar için okulunda anma programı gerçekleştirildi.

Tayfur Sökmen Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin arkadaşları için yazdığı şiirlerin okunduğu programda, Avlar'ın sevdiği şarkılar öğrenci korosu tarafından seslendirildi.

Bu sırada, etkinliğe katılan Fatma Avlar'ın ailesi, arkadaşları ve katılımcılar duygusal anlar yaşadı.

Program, Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından dua edilmesiyle sona erdi.

Okul koridorunda oluşturulan anı köşesinde ise Avlar'ın fotoğrafı, okul üniforması, anı defteri ve çiçekler yer aldı.

- "Bize de ihtiyaç varsa biz de gidelim"

Aynı saldırıda yaralanan ağabey Bilgey Avlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, anma programı dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür etti.

Kız kardeşinin şehit olduğunu vurgulayan Avlar, "Unutulmadı, unutulmayacak, hiçbir şekilde de onu unutturmayacağız. Çünkü o şehit oldu, ölmedi, hala yaşıyor." dedi.

Avlar, Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek "En azından kalbimize bir nebze de olsa su serpiliyor. En azından kız kardeşimizin kanı yerde kalmıyor. Bize de ihtiyaç varsa biz de gidelim. Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyoruz. Rabbim bayrağımızı indirmesin, ezanlarımızı susturmasın. İnşallah Mehmetçik'imizin tırnağına taş değmesin." dile konuştu.

Programa, Reyhanlı Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler