HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatma Betül Sayan kimdir? Erdoğan'ın eski danışmanı Bakan oldu

Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönem danışmanları arasında yer alan Fatma Betül Sayan, yeni hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu. Vatandaşlar Fatma Betül Sayan kimdir sorusuna yanıt arıyor.

Fatma Betül Sayan kimdir? Erdoğan'ın eski danışmanı Bakan oldu

Fatma Betül Sayan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından duyurulan yeni kabinede yer verilen isimlerden biri oldu. 65. Hükümet'teki tek kadın bakan olan Fatma Betül Sayan, ismi açıklandığı andan itibaren vatandaşlar tarafından en fazla merak edilen isimlerden biri oldu. Vatandaşlar arama motorlarından Fatma Betül Sayan kimdir sorusuna yanıt aramaya başladılar. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul 2. Bölge Milletvekilleri arasında yer alan Fatma Betül Sayan'a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verildi. Genç yaşta AK Parti'nin siyasi kadrolarında yer almaya başlayan Bakan Sayan Kaya, aynı zamanda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan'ın kız kardeşidir. Listede yer alan sürpriz isimlerden biri olarak dikkat çeken genç bakan hakkında bilgileri haberimizde bulabilir, merakınızı giderebilirsiniz. İşte Fatma Betül Sayan kimdir sorusunun yanıtı...

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

Fatma Betül Sayan, 1981'de doğdu. İstanbul'un Fatih ilçesinde hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya gelen Bakan Sayan Kaya, ilkokulu Fatih İlkokulu'nda okudu. Ardından Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde eğitimini sürdüren Fatma Betül Sayan, buradan birincilik derecesiyle mezun oldu. Üniversite sınavlarında derece yapmayı başaran Sayan Kaya, Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü burslu olarak okuduktan sonra, şeref derecesiyle bu okuldan mezun oldu. Öğrenim hayatı boyunca oldukça başarılı olan Sayan Kaya, iş hayatına Satürn Mühendislik'te başladı. Bu şirkette Proje Uzmanı olarak görev yapan Fatma Betül Sayan, bu sırada Amerika'nın seçkin okullarından biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu hakkı kazandı ve burada eğitimine devam etti. Bu dönemde meme kanseri termal görüntülenmesi üzerine çalışmalarda bulunan Bakan Sayan Kaya, eğitim süresinin tamamlamasının ardından, 2009 yılında Türkiye'ye geri döndü. Yurda döndükten sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanan Fatma Betül Sayan, Tıp eğitimine başladı. Yine 2009 yılında 5. Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Ardından dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı.

2012 yılında AK Parti Olağan Kongresi'nde tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya'dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı. Bu çalışması sürecinde önemli adımlar attı ve dikkatleri çekti. AK Parti'nin Sosyal Medya Yapılanmasını kuran Fatma Betül Sayan, 39 ilçede ekipler oluşturulmasına öncülük ederken, sosyal medya eğitimlerini başlattı. Yine İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yapan Fatma Betül Sayan Kaya, evli ve bir çocuk annesidir. Aynı zamanda çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir. Bakan Sayan Kaya'nın eşi ise Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. İlyas Kaya'dır. Fatma Betül Sayan Kaya, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkanı Ömer Fatih Sayan'ın da kız kardeşidir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler