HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fazıl Say duruşmaya gelmeyince hakim espri yaptı

Piyanist Fazıl Say'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla Ali Emre Bukağılı'ya "hakaret ettiği" iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Fazıl Say duruşmaya gelmeyince hakim espri yaptı

Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, müşteki Bukağılı hazır bulunurken, mazeret bildiren sanık Say duruşmaya katılmadı.

Duruşmada ifade veren Bukağılı, Say'ın kendisine sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiğini anlatarak, "Beni rencide edici sözler söyledi. Kendisinin takipçi sayısı da dikkate alındığında rencide oldum. Söz konusu paylaşımlar, eleştiri mahiyetinde olsaydı bunu şikayet konusu yapmazdım" dedi.

Bu sırada Say'ın avukatı Ayşe Saçan, Bukağılı'ya, Fazıl Say'la aralarında husumet olup olmadığını sordu.

Bukağılı da Say'a karşı husumet beslemediğini ifade ederek, "Hukuk ve adalet var. Ben, hukuka ve adalete sığınıyorum. Ben de aynı şekilde hakaret edebilirdim. Bunu yapmayarak şikayet hakkımı kullandım" diye konuştu.

Say'ın avukatı Saçan, müvekkilinin konseri olduğu için duruşmaya katılamadığını aktararak, kendisini bir dahaki celse hazır edeceklerini söyledi.

Hakim Seher Başar, Fazıl Say'ın daha önce de mazeret bildirerek duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle son kez mazeretinin kabulüne karar verdiğini bildirdi.

Say'ın bir dahaki celse hazır edilmesi, aksi takdirde hakkında zorla getirme kararı verileceği ihtarında bulunan hakim, duruşmayı erteledi.

Öte yandan, duruşmanın bitmesinin ardından Ali Emre Bukağılı'nın avukatı Fatih Doğan, Say'ın bir dahaki celse de gelmemesi halinde hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep edeceklerini belirtti.

Bunun üzerine hakim Başar da "Biz de hep beraber konser salonuna gider, orada ifadesini alırız" şeklinde espri yaptı.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fazıl Say'ın 15 Nisan 2014'te Twitter üzerinden müşteki Ali Emre Bukağılı'ya yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı belirtildi. İddianamede, Say hakkında "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler