HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe Vardar maçı özeti: Tatsız veda!

Fenerbahçe Vardar maçının özet dakikaları ve maçla ilgili diğer detaylar haberimizde. Fenerbahçe, deplasmanda aldığı yenilgiden sonra İstanbul’da da rakibine karşı avantaj yakalayamadı ve avrupa kupalarından elendi. 1-2 sonuçlanan Fenerbahçe Vardar maçı öncesinde Soldado’nun sakatlık haberi geldi. Fenerbahçeli taraftarlar ise, futboldan öte topçuların isteksizliğine karşı tepki gösterdiler. İşte Fenerbahçe Vardar maçı özet dakikaları ve maçın önemli anları...

Fenerbahçe Vardar maçı özeti: Tatsız veda!

UEFA Avrupa Ligi plat off turu, Fenerbahçe Vardar maçı ile sona erdi, şimdi grup eşleşmeleri bekleniyor. Grup eşleşmelerinde ne yazık ki, Fenerbahçe yer almayacak. Aykut Kocaman’ı zorlayan ayrıntılardan bir tanesi ise Fenerbahçe 11’inde gerçekleşen zorunlu değişiklikler göze çarptı. Ozan Tufan, sakatlıkların yerine oynayan isimlerden biriydi ve tepki çekti. Bunun yanısıra maçtan önce sakatlık haberi alınan Soldado’nun yerine oynayan van Persie, etkisizdi. Bunun yanısıra Valbuena ile Alper Potuk’un pozisyonlarının değiştiği de göze çarpıyordu. Vanbuena kanatlarda oynarken, Alper Potuk serbest oynadı. Ozan Tufan ise ‘box-to-box’ olarak görev aldı.

Sarı lacivertliler, ikinci tehlikesini 22. dakikada bu kez Robin van Persie ile yarattı. İsmail Köybaşı'nın uzun topunda Hollandalı oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kafa vuruşu kaleci Gacevski'de kaldı. Bu pozisyonun ardından Valbuena'nın pasında topla buluşan Mehmet Topal, ceza sahası dışından vurdu ve kaleci Gacevski köşeden çıkardı.

ÖNCE FENERBAHÇE, ARDINDAN VARDAR GOLE YAKLAŞTI

Fenerbahçe'nin pozisyona girmekte güçlük çektiği 15 dakikalık bölümün ardından, bir kez daha pozisyonu üreten isim Valbuena aldı. Valbuena'nın ortasında altıpas içerisindeki Isla dokunmadı, seken topa Van Persie'den öne savunma ayak koydu ve olası bir golü engelledi.

Bu pozisyonun dönüşünde Vardar gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen Vardar atağında sağ çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Tigran Barseghyan'ın yerden çektiği şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Devrenin kalan bölümünde başka pozisyon olmadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

OZAN TUFAN, SİNİRİNİ DİREKTEN ÇIKARDI

Fenerbahçe, ikinci yarıya ilk yarıdakine göre bir miktar daha tempolu başladı. 8 dakikalık baskılı bölümün ardından Nabil Dirar'ın havadan gönderdiği pas ile altıpasa yakın bir bölgede bomboş pozisyonda topla buluşan Ozan Tufan'ın kafa vuruşu kaleci Filip Gacevski'de kaldı. Ozan Tufan, bu net pozisyonu kaçırınca kale direğini tekmeledi.

Ozan Tufan, bu bölümün ardından daha hırslı oynamaya başladı ve 2 dakika sonra kaleye 30 metre uzaklıktan çerçeveyi bulmayan bir şut daha çekti.

FENERBAHÇE’DEN NEUSTADTER ATTI, UMUTLAR CANLANDI

Vardar'ın iyice kapanmaya başladığı bölümde Fenerbahçe, Valbuena'nın korneri, Martin Skrtel'in aşırması ve Neustadter'in golü ile 61. dakikada 1-0 öne geçti.

Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçti. Valbuena'nın ortasını Martin Skrtel kafayla arka direkte bulunan Roman Neustadter'e indirdi. Neustadter'in gelişine çektiği şutta top Vardar ağları ile buluştu.

VARDAR'IN SON GOLÜ MAÇI BİTİRDİ!

Fenerbahçe, golden sonra daha istekli oynamya başladı. Riskler de almaya başlayan Fenerbahçe, 68. dakikada şanssız bir gol yedi.

  1. dakikada hızlı gelişen Vardar atağında orta sahadan gönderilen uzun pasla Jambul Jighauri, sağ çaprazda buluştu. Jighauri, ceza sahası içerisine girdikten sonra savunmada Mauricio Isla topu uzaklaştırmak istedi ancak top Jighauri'ye çarptı ve ağlarla buluştu.

Fenerbahçeli oyuncular bu golden sonra oyun disiplininden koptu ve dağınık bir oyun oynamaya başladı. 71'de savunma arkasına gönderilen pasla ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Tigran Barseghyan'ın çektiği şut üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

KAPTANLIK PAZUBANDI OZAN TUFAN'DA

Fenerbahçe'de 75. dakikada Mehmet Topal oyundan çıktı, Ahmethan Köse oyuna girdi. Kaptanlık pazubandı da Ozan Tufan'a geçti.

TEPKİLER ARASINDA MÜCADELE 1-2 BİTTİ

Sarı lacivertli oyuncuların oyundan koptuğu bölümde arka arkaya Vardar atakları yaşandı. Carlos Kameni, bu pozisyonlarda başarılı kurtarışlar yaptı.

Tribündeki 30 bin civarındaki Fenerbahçeli taraftar, son dakikalarda tribünleri boşalttı. Oyundan düşen Fenerbahçe, Nikola Gligorov'un son dakikada gelen golün ardından Avrupa'dan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

FENERBAHÇE - VARDAR ÖZETİ: ÖNEMLİ DAKİKALAR

2. dakikada Isla’nın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Valbuena’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin yanından dışarı gitti.

11. dakikada Valbuena’nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan Skrtel’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kalenin üzerinden dışarı çıktı.

22. dakikada İsmail’in orta sahasın solundan uzun pasında defansın arkasında sarkan Robin van Persie’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gacevski’de kaldı.

23. dakikada Valbuena’nın pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topal’ın yerden sert vuruşunda kaleci Gacevski’den seken topu defans uzaklaştırdı.

42. dakikada Barseghyan’ın sağ kanattan ceza sahası içine girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten döndü. Barseghyan’ın dönen topta tekrar vuruşunda ise kaleci Kameni kurtardı.

53. dakikada Dirar’ın ceza sahası dışından ortasında altı pasta topla buluşan Ozan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gacevski’de kaldı.

58. dakikada Valbuena’nın ceza yayının üzerinden vuruşunda kaleci Gacevski, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

61. dakikada Valbuena’nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Skrtel’in indirdiği topu Neustadter ağlara gönderdi. 1-0

68. dakikada sağ kanatta topla buluşan Jigauri’nin ceza sahası içine girip defansın müdahalesine rağmen kayarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1

71. dakikada atılan uzun pasta defansın arkasında sarkan Barseghyan’ın sol taraftan ceza sahası içine girip, kaleci Kameni ile karşı karşıya kalarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, üst direkten dışarı gitti.

90+2. dakikada Barseghyan'ın pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Gligorov'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler