HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Feridun Sinirlioğlu ve Hakan Fidan, Irak Başbakanı Haydar el Ebadi ile görüştü

Başbakanlık'tan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun Irak'ın başkenti Bağdat'taki temaslarına ilişkin açıklama geldi.

Feridun Sinirlioğlu ve Hakan Fidan, Irak Başbakanı Haydar el Ebadi ile görüştü

Dışişleri Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Özel Temsilcileri sıfatıyla Bağdat'ta yaptığı görüşmelerde, Irak Hükümetiyle güvenlik alanında işbirliğinin derinleştirilmesini teminen yeni mekanizmalar oluşturulması için bir çalışma başlatılması konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Sinirlioğlu ve Fidan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Özel Temsilcileri sıfatıyla dün Bağdat'a giderek Irak Başbakanı Haydar el Ebadi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ve Savunma Bakanı Halit el Ubeydi ile görüşmüştü.

Başbakanlık'tan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada "Görüşmelerde, Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne duyduğumuz saygı vurgulanmış, IŞİD terör örgütüne karşı mücadelede Irak yönetimine vermekte olduğumuz desteğin sürdürülmesi konusundaki kararlılığımız teyid edilmiştir" denildi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler