HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fethullah Gülen ile ilgili kırmızı bülten bakanlıkta

Adalet Bakanı Bozdağ, Fethullah Gülen ile ilgili "kırmızı bülten"in bakanlığa ulaştığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamayı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptı.

Ankara Adalet Sarayı'nda, Cumhuriyet Başsavcılığı ile Medya İletişim Bürosunu ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, "Kırmızı bültenle ilgili mahkemelerin verdiği kararlar bakanlığımıza ulaştı" dedi.

Konuyla ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirten Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde biz bunu İçişleri Bakanlığı İnterpol Daire Başkanlığı'na göndereceğiz. Onlar da ilgili muhataplarına iletecektir. Bu süreç devam ediyor" diye konuştu.

İstinabe, bir davanın görülmekte olduğu mahkemeye gönderilmek için başka bir yerde bulunan bir tanığın oradaki mahkeme tarafından ifadesinin alınmasına deniliyor.

"ÇIKIP TÜRKİYE'YE GELSİN"

Bozdağ, Gülen'in avukatının yaptığı "Müvekkilimin ifadesinin alınması için adli yardıma başvurulsa, orada ifade vermeye hazır. Kırmızı bülten ABD'de geçerli değil" açıklamasına da değindi.

"İstinabe konusunda karar verme yetkisi bizde değil" diyen Adalet Bakanı şunları söyledi:

"Fethullah Gülen'in istinabe yerine çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olur. Sağlık bakımından sorunu yok, Türkiye'ye gelsin, mahkemeye doğrudan çıkarak hakimin sorularına cevap vermesi daha doğru olur. Umarım Türkiye'ye gelir. Kendisine yöneltilen iddialara yanıt verir. Doğrusu bence budur. Şu anda buna mani bir durum yok. Buyursunlar gelsinler, Türkiye demokratik bir hukuk devleti."

"ŞİMDİ İRANCI OLDULAR"

Türkiye üzerinden Suriye'ye kimyasal silah gönderildiği açıklaması üzerinden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'i eleştiren Bozdağ, "Eren Erdem'in açıklamalarını anlamakta zorlanıyorum. Kendinin söyledikleriyle açıklamaları kendiyle çelişiyor. Sayın Erdem milletin aklıyla da alay ediyor" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE KAMUOYUNA ŞİKAYET EDİYORUM"

"Türkiye ile İran savaşa girse İran'ın yanında yer alırım diyen bir milletvekili. Meclis'te yer alan milletvekilleri milleti temsil eder. Türkiye ile bir başka ülke arasında savaş olduğunda Türkiye'nin karşısında yer alırım diyen vekile biz ne diyeceğiz, 'aferin' mi diyelim. Bu büyük bir saygısızlıktır.

Bozdağ, "CHP'ye sesleniyorum, sizin içinizde İrancı kaç vekil var? Bunu Türkiye kamuoyuna şikayet ediyorum. Ayrıca benimle ilgili de bazı iftiraları oldu. Güya Adana'da bir savcıyı aradığım ve savcıyla görüşüp bunu kapatın. İslami motifli bir takım konularda soruşturma varsa benden habersiz iş yapmayın dediğim şeklinde bir iftira attı. Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundum" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler