HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ haberlerine kısmi yayın yasağı getirildi

İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliği, 15 Temmuz Darbe Girişimi soruşturması kapsamına elde edilen şüpheli ifadelerine ve gizli tanık beyanlarına yayın yasağı getirdi.

FETÖ haberlerine kısmi yayın yasağı getirildi

RTÜK'ün internet adresinde yayımlanan karara göre, İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliği, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen şüpheli ifadelerinin ve gizli tanık beyanlarının yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada yayınlanmasına soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi şöyle gerekçelendirildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde tüm Türkiye'de yaşanan askeri kalkışma girişimi ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Son zamanlarda bazı basın kuruluşlarında, soruşturmada yer alan gizli belgerin ve tanık beyanlarının ifşa edildiği haberlere rastlandığı, Bu nedenle soruşturmanın daha sağlıklı ve gizlilik içinde yürütülmesi, bu aşamadan sonra beyanına başvurulacak gizli tanıkların kimliklerinin gizli kalması ve delillerin karartılmasının önüne geçmek amacıyla, elde edilecek yürüyen soruşturmada ne şekilde elde edilmiş olursa olsun, şüpheli ifadelerine, gizli tanık beyanlarının yayınlanmasına 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasının 28.maddesinin beşinci fıkrası ve 5187 sayılı Basın Kanunun 3.maddesinirı ikinci fıkrası uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber ve röportaja yayın yasağı getirilmesine karar verilmesi"

-"İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ TALEBİNİN KABULÜ"-

İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin talep karşısında vermiş olduğu kabul kararında şu ifadeler kullanıldı:

"İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının 14/08/2016 tarih ve 2016/61972 soruşturma sayılı TALEBİNİN KABULÜNE, Soruşturmanın daha sağlıklı ve gizlilik içinde yürütülmesi, bu aşamadan sonra beyanına başvurulacak gizli tanıkların kimliklerinin gizli kalması ve delillerin karartılmasının önüne geçmek amacıyla, elde edilecek yürüyen soruşturmada ne şekilde elde edilmiş olursa olsun, şüpheli ifadelerine, gizli tanık beyanlarının yayınlanmasına 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasının 28. maddesinin beşinci fıkrası ve 5187 sayılı Basın Kanunun 3.maddesinin ikinci fıkrası uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber ve röportaja YAYIN YASAĞI GETİRİLMESİNE, Kararın bir örneğinin gereği için İzmir C. Başsavcılığına gönderilmesine, Karara karşı 7 gün içinde yapılacak itiraz başvurusu ile kararın İzmir 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından incelenmesinin talep edilebileceğine, Evrak üzerinde yapılan inceleme sonucunda itirazı kabil olmak üzere karar verildi." (ANKA)

(HM/ERD)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler